Реклама / Ads
24| 4819 |21.02.2021 НОВИНИ

Доц. Мангъров разкри какво ще промени, ако влезе в парламента

.
Никога не съм имал желание да се ангажирам политически. Не съм член на АБВ. Влизам в политиката по неволя. Аз се намирам от едната страна на бариерата, където е доста пусто. Това заяви началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. Атанас Мангъров в предаването „Неделята“ по Нова телевизия.
 

„Тази криза изкара на показ някои много големи недъзи на нашето здравеопазване. Те са причината за това тежко протичане на кризата. Болниците се препълват с болни, които могат да се лекуват вкъщи. Хоспитализация се налага в много малко от случаите“, обясни той.

 

„На въпрос как би се справил с кризата, ако е в парламента, инфекционистът заяви: „Ще направя всичко възможно да намеря разумни хора, с които да се съюзя и да намерим решение. Така не бива да продължава повече“, смята той.

 

Ако искат хората да променят нещо, трябва да излязат и да гласуват. Това не е по-опасно, отколкото да отидат до магазина. Ако хората искат да продължават да получават от същото, нека не гласуват, но ако имат ум в главите – ще отидат до урните, призова доц. Мангъров.

 

Нужна е здравна реформа – трябва да се раздели заплащането на клиничните пътеки от това на лекарския труд. Така няма да има по-желани специалности. Трябва най-после да се построи тази АЕЦ. Трябва всички концесии да бъдат преразгледани и да се върнат на страната ни, а не да чакаме помощи от ЕС, разкри част от сферите, в които ще работи, ако е депутат, стана ясно от думите му.

 

Не са ме търсили от други политически партии. Аз съм приятел с премиера. Ние имаме някои различни виждания по основни въпроси, но това не ни пречи да бъдем приятели. Дали ще работим заедно е въпрос на преговори, сподели той.

 

По думите му ваксината на "Астра Зенека" би мога да се прилага и на хора над 65 г. В значителна част от европейските страни тя не се прилага, тъй като имат сериозни основания. Ние не смятаме така. Когато си поставяте ваксината вие подписвате информирано съгласие и така никой не носи отговорност за евентуални странични ефекти, посочи инфексионистът. Той каза, че не е ясно към момента коя е по-добрата ваксина.

 

„Би трябвало хората, които имат придружаващи заболявания, е по-добре да се ваксинират. Който иска, може да го направи, но на собствена отговорност“, заяви доц. Мангъров. Доц. Мангъров каза, че COVID-19 ще изчезне, когато 70 или 80 на сто от населението на света минат през това заболяване – чрез ваксина или от преболедуване. „Аз лично съм изкарал COVID-19 без да усетя“. При всяка инфекция антителата намаляват, но клетъчната памет ще разпознава вируса, обясни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 14599 |19.02.2021 Доц. Атанас Мангъров: Най-дразнещото е, манипулират данните, за да плашат хората . 35| 6269 |18.02.2021 Доц. Атанас Мангъров: Ще предложа да се уволни НОЩ, ако стана депутат . 10| 5637 |16.02.2021 Доц. Мангъров: Прогнозите за третата вълна са ”свободни съчинения” . 3| 3141 |10.02.2021 Кауза пердута: Какво се случва с Националната детска болница?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads