Реклама / Ads
13| 2994 |14.04.2021 НОВИНИ

Доц. Мангъров: Смешно е аз да съм политик, аз съм лекар. Но когато нещата не вървят, не мога да стоя и да гледам

.
Доц. Атанас Мангъров
Моята цел не е да съм политик. Смешно е аз да съм политик, аз съм лекар. Но когато виждам, че нещата не се развиват, както трябва, не можех да стоя и да гледам. Това заяви началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. Атанас Мангъров пред bTV. Той беше и кандидат за депутат от листите на АБВ. Доц. Мангъров заяви и че се е върнал към задълженията си на лекар, след като не успя да влезе в парламента.
 

„Основната ми теза още отпреди кампанията е, че тези мерки, които се прилагат, са излишни. Колкото се може по-скоро трябва да се върнем към нормалния си ритъм на живот, защото миналата година са починали 125 000 души, което е с около 16 000 повече, отколкото предходната (през 2019 са починали 108 000). От тези 16 000 с COVID са били близо 7 000 души. Останалите 9 000 са починали от цялата тази неразбория, която се случи“, обясни доцентът.

 

Нещата не вървят така, както трябва, смята той. По мнението му пандемията е медицински проблем, който не се управлява добре. Най-доброто, което се е случило у нас, е, че мерките не са тежки. Медиците, които са начело на управлението на кризата, според него са неадекватни. Затягането на мерките ще бъде пагубно за нас, смята Мангъров.

 

Пандемията се намира във фаза след своя връх и стадий на постепенно затихване, коментира доц. Атанас Мангъров. По думите му все пак може да има още 1-2 по-малки вълни в следващите седмици.

 

Той отново критикува членовете на Националния оперативен щаб, като заяви, че начело е трябвало да бъдат епидемиолози:

 

„Можеше това да е проф. Мира Кожухарова, около нея има няколко души, които имат опит със справяне с този тип епидемии.  Епидемията от свински грип, морбили, все неща, които са минали през ръцете на тези хора“.

 

„Разхлабването на мерките е най-доброто, което се прави и можем да се гордеем. Мерките не водят до намаляване на заболелите“, убеден е доцент Мангъров.

 

„България е начело по смъртност от коронавирус и това е нормално. Умираме, защото не спортуваме и не се храним правилно“, е обяснението му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 13414 |12.04.2021 Доц. Мангъров: Има пациенти, които са ваксинирани срещу коронавирус и боледуват като всички . 8| 3357 |15.03.2021 Анна Заркова: Тук, колкото е по-лъжлив един политик, толкова повече публика събира . 28| 5807 |04.03.2021 Мангъров: Не съм антиваксър, но колективен имунитет не се получава след боцкане . 9| 4520 |02.03.2021 Д-р Мангъров: Ще надвия Костадин Ангелов във Варна! Абсолютно!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads