Реклама / Ads
12| 3753 |16.02.2022 НОВИНИ

Доц. Дойчев: Денят Х за украинската криза ознаменува нов етап на хибридната война на Русия

.
Доц. Момчил Дойчев Източник: стопкадър, Евроком
„Денят Х“ за украинската криза ознаменува нов етап на хибридната война на Руската федерация. Целта е не просто Украйна, а ЕС, НАТО, западната цивилизация и ценностите, на които се крепи тя. Днес имаше кибератаки срещу банковите институции на Украйна. Такива имаше и срещу България. Хибридната война срещу страната ни се изразяваше в няколко терористични акта: взривовете на ВМЗ-Сопот, както и взривоте на петолъчката. Издават прекалено ясно почерка на ГРУ на Руската армия. Не виждаме ДАНС и Прокуратурата какво правят по тези разработки.
 

Това каза в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ доц. Момчил Дойчев. Според него първата цел била да се покаже, че Западът е слаб.

 

„Да се покаже, че това са толерасти, соросоиди, меки китки, които ще клекнат. Путин се надяваше на това. Постави ултиматум, очаквайки, че Западът ще мигне, но той не мигна и не прие безумните предложения да се върне към 1997 г.“, добави той.

 

„Предварително беше обявено, че 16 февруари ще бъде „Денят Х“ за атака, но никой уважаван от себе си агресор няма да осъществи такава атака по този начин. Това просто е първата дата за възможна военна агресия и нахлуване“, смята доц. Дойчев.

 

„Войната в Украйна не е преставала от 2014 година, от анексията на Крим. Война се води в окупираните на Донецк и Луганск. Там непрекъснато има престрелки. За седем години са убити почти 15 000 украинци“, припомни той.


.
Юлиан Войнов, стопкадър „Евроком“

 

От своя страна икономистът Юлиан Войнов потвърди, че днес е била осъществена кибератака срещу институции в Украйна, основно банки. Направено е по начин, по който населението да бъде изплашено. Той определи тези действия като провокация.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3313 |03.02.2022 Ердоган: Турция е готова да помогне за разрешаване на руско-украинската криза . 20| 3534 |27.01.2022 “Северен поток 2” - коз в ръцете на САЩ за решаване на украинската криза? . 1| 2790 |12.01.2022 Този уикенд Пампорово отбелязва денят на снега със снежен фест и атрактивни отстъпки за настаняване в хотелите Перелик 5* и Орловец 5* . 0| 2895 |10.11.2021 Денят започва с мъгли, но ни чака слънце

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads