Реклама / Ads
15| 4941 |07.08.2021 НОВИНИ

Доц. Наталия Киселова: Не мога да се изправя пред студентите и те да попитат "Защо мълчахте"

.
Наталия Киселова
Имах намерение да подам сигнал, но тъй като е образувано вече производство, на някакъв по-късен етап ще се наложи да дам писмени обяснения или някакъв друг тип доказателства. Това заяви доц. Наталия Киселова по НТВ във връзка с плагиатството и Петър Илиев.
 

"Нямам идея кои са другите подадени сигнали. Аз влязох в този скандал случайно, не съм дала аз сигнали на сайтовете на медиите, които са чели моята дисертация. Тези проверки, които се появиха в публичното пространство са правени, след като е оповестено кой ще бъде министър на правосъдието, тъй като всички юристи се вълнуваме от тази тема. През последната година темата за правосъдието и съдебната система взеха доста сериозен превес в обществения дебат. След като обаче бе споменато и името ми, реших, че е редно да се намеся", заяви Киселова.

 

"2015 година получихме като подарък книгата на Петър Илиев и когато поставих въпроса, че има някои неща, които ме смущават, беше казано да седнем и да се разберем. Аз проведох два разговора с него, но тъй като нещата тогава бяха така, че трябваше по някакъв начин да продължим да живеем, аз насочих усилията си в друга посока, написах книга, която също е достъпна.", обясни тя.

 

"Имаше два реда, по които можеше да се процедира - по законов път и по пътя за защита на авторското право. Моят стремеж през цялото време е бил нещата да се уредят по най-деликатния начин, аз не съм искала публичност, а да се решат проблемите в рамките на катедрата.", добави доцентът.

 „Всички юристи се вълнуваме, кой ще бъде правосъден министър, вероятно след излизането на името му са направени проверките. Така е събудена ламята.“, коментира тя.

„2015 година имаше два реда, по които да се разгледа сигнала. Моят стремеж беше нещата да се наредят, проблемите да се решат в рамките на катедрата.“, допълни още доц.Киселова.

Доц. Наталия Киселова коментира и твърденията за броя на преписаните страници от труда ѝ.

„Въпросът не е в количеството, а в принципът. Редно ли е такива хора, да бъдат лицето на промяната?“  

 

"Господата народни представители твърдят че няма асегнати и всичко е наред. За мен проблемите са както по отношение на чистотата на политиката и хората, които ще я реализират, така и за авторитета на Софийския университет. Ние сме символ на академизма и когато има проблем можем да го решим по нашите правила. Дали е една, 2, 30,40 или 80 страници, въпросът не е в количеството, а в принципа. Ние не сме просто безобидни учени, които стоят в мухлясали кабинети, имаме мисия да бъдем граждани и да излезем и да кажем, когато има проблем в управлението на държавата. И тай като въпросът ще дойде на дневен ред с правосъдие и други реформи, недейте да ни превръщате във врагове, господа управляващи. Ние можем да ви помогнем промяната да се случи по-качествено.

Не мога да си представя, че ще се изправя наесен пред студентите и те ще кажат защо мълчахте", - развълнувано завърши доц. Киселова.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5696 |02.08.2021 Политолог: Почти всички искат правителство, но могат да докарат нещата до там, че да няма кабинет . 37| 8815 |30.07.2021 Илиян Василев: Сенки от задкулисието не могат да бъдат премиери . 0| 4160 |27.07.2021 Доц. Киселова: Най-късно в началото на август мандатът ще бъде връчен . 2| 3981 |25.07.2021 Министър Кузманов: Мога само да се поклоня на Антоанета Костадинова!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads