Реклама / Ads
2| 4653 |12.08.2024 НОВИНИ

Доц. Наталия Киселова: Кожарева е разговаряла с тези, които няма да останат в следващия служебен кабинет

.
Преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова Източник: Стопкадър: Bulgaria ON AIR
"Всяка криза има изход, и политическата. Конституцията дава възможност и това е най-легитимният изход чрез бюлетината. Проблемът е, че избирателната активност се понижи и честите избори доведоха до отдръпване на избиратели, а политиците започнаха да подценяват избирателите."
 

Това мнение изрази преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Според нея силовият министър ще бъде жертван, за да спадне напрежението между служебното правителство и една от парламентарните групи.

 

"Г-н Стоянов е от средите на МВР и служителите го схващат като свой. С назначаването на Калин Стоянов като министър, той вече не е един от служителите. Той е техен ръководител. Той ще бъде отстранен и няма да бъде в следващото служебно правителство", смята специалистът.






По думите й кандидатът за служебен министър-председател Горица Грънчарова - Кожарева е направила разговори с тези, които няма да останат.

 

"Чисто житейски се търсят министри, които имат друга битност. Тези, които ще останат, ще бъдат поканени в края на тази дълга седмица, която даде президентът Радев. Структурата ще бъде същата. Това правителство би трябвало да свали натрупаното напрежение", прогнозира експертът.

 

"От последните часове има проблем, след като дете на служител на МВР е използвало служебното оръжие. Един такъв служебен инцидент говори за още по-голямо напрежение в МВР. След като веднъж са започнали проблеми, всяко нещо, и хубаво, няма да бъде отчетено, но негативите ще му бъдат преписани. Част от политиците мислят, че развръзката ще дойде с американските избори на 5 ноември. На 20 октомври са нашите избори. Може да се окажем пред различна ситуация, защото ключов играч, каквото е "Движението за права и свободи", може да не успее да се регистрира за участие в изборите", изтъкна конституционалистът.





Политическият елит трябва да предизвика избирателите с читави каузи, отбеляза доц. Киселова. Според нея законодателното предложение ВСС да избира тримата големи само с членове, които имат пълен мандат, няма да стане факт. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2805 |12.08.2024 Киев контролира около 1000 квадратни километра от руската Курска област . 1| 2692 |12.08.2024 Нападение с нож в центъра на Лондон, 11-годишно момиче и 34-годишна жена са ранени . 4| 19612 |12.08.2024 Биляна Петрова за предсрочното си освобождаване от затвора: Не мога да повярвам, още съм напрегната . 2| 2439 |12.08.2024 Заради голям пожар: Обявиха бедствено положение в община Харманли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads