Реклама / Ads
3| 4295 |21.06.2019 НОВИНИ

ДПС и БСП се заядоха с ГЕРБ и за сделката за ЧЕЗ

.
ДПС видя тежка корупционна тишина при сделката за ЧЕЗ. Партията упрекна властта, че сделката за ЧЕЗ се осъществява непрозрачно, и настоя да се произнесат компетентните регулаторни органи. От ДПС призовават правителството да даде разяснение в Народното събрание.
 

Вчера стана ясно, че ”Еврохолд България” е подписала договор за покупката на ЧЕЗ у нас. Цената на сделката е 335 млн. лева. 

 

По-рано днес в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува, че управляващите дават ЧЕЗ на втора Гинка. Предишният опит да бъде купен ЧЕЗ бе спрян от КЗК, а купувачът - фирмата на Гинка Върбакова стана обект на проверки и обществени критики.

 

Спорде ДПС продажбата на най-големия електроенергиен разпределител, от което зависи цената на тока за българските граждани и бизнеса, а също така и националната сигурност, не може да се осъществява по такъв начин, съобщава Нова тв, цитирайки Цонев.

 

Междувременно председателят на КЕВР Иван Иванов изрази готовност регулаторът да провери сделката.

 

"Ние призоваваме управляващите от ГЕРБ и мъничкия им коалиционен партньор да задействат органите на държавата, които са компетентни, да се произнесат по тази сделка. А именно – ДАНС и трите регулатора – КЕВР, КФН и Комисията за защита на конкуренцията", каза още зам.-председателят на ПГ на ДПС.

 

"Всичко по тази сделка трябва да бъде прозрачно и тя да се осъществи в интерес на българските граждани и националната ни сигурност. Затова ние настояваме правителството да дойде следващата седмица в парламента и да запознае народните представители с подробностите по сделката и становището на органите. Впрочем тази сделка много съмнително се лансира и от медиите от кръга „Капитал“ като ни я представят като вече свършен факт.", посочи Цонев. 

 

Днес  Йордан Цонев  призова премиерът Бойко Борисов да решава коалиционните си проблеми така, че да не бъдат в ущърб на децата и образованието, визирайки исканото намаляване на ДДС на някои стоки, което скара коалиционните партньори.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3998 |21.06.2019 ДПС разкритикува ГЕРБ, че не искат да намалят ДДС . 12| 8453 |21.06.2019 Валери Симеонов: ГЕРБ наруши коалиционното споразумение и направи съдружие с ДПС . 8| 5354 |20.06.2019 Румяна Ченалова: Договорката между ГЕРБ и ДПС е заявление за контрол на мафиотско-олигархичните структури . 1| 3654 |19.06.2019 Драгомир Стойнев: ДПС и ГЕРБ изнасилват крехката ни демокрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads