Реклама / Ads
3| 2369 |04.07.2024 НОВИНИ

ПГ на ДПС изключи и Джейхан Ибрямов от състава си

.
Източник: БГНЕС
Парламентарната група на ДПС взе решение да изключи и Джейхан Ибрямов. Това съобщи председателстващият заседанието на 50-ото Народно събрание Росица Кирова от трибуната на Партийния дом.
 

Решението за изключването на Ибрямов е взето с 30 гласа "за" в ПГ на ДПС.

 

Промяната вече е отчетена на сайта на Народното събрание и така ПГ на ДПС остава с 44 депутати. 

Ибрямов така става третият независим депутат, отлъчен от ПГ на ДПС след Айсел Руфад и Рамадан Аталай.

 

Вчера Джейхан Ибрямов е гласувал "против" проектокабинета на Росен Желязков с първия мандат, който се полага на ГЕРБ като първа политическа сила. Системата отчете гласа му като "въздържал се", но Ибрямов е подал писмено искане да бъде отчетен правилно. 





Позицията си в синхрон с тази на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, Ибрямов защити и сутринта и пред журналисти в парламента.

 

"Решението за свалянето на доверието е взето под натиск от страна на ръководството", каза пред БТА народният представител от Търговище.

 

„Няма какво да ме изненада, защото познавам тези хора, работил съм с тях от години. С повечето сме били и в младежката организация на ДПС“, коментира той.





Ибрямов допълни, че познава добре и областния лидер на партията в Търговище Хамди Илиязов.

 

„Изключването не довежда до запазването на целостта на партията, а нашата идея е точно тази. Така не се ръководи сериозно структура като търговищката организация. Целостта на ДПС е много важна“, категоричен бе той.

 

Като въпрос остава ще бъдат ли изключени останалите 14 депутати, които гласуваха вчера различно от линията, заложена от председателя на ДПС Делян Пеевски. Сред тези 14 депутати е и другият председател на ДПС Джевдет Чакъров, който направи и първото си изявление като такъв пред журналисти с признанието, че в ДПС има напрежение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 16398 |04.07.2024 Атонски старец: Бог е на страната на Украйна, не на агресора. Русия я очаква катастрофата от началото на ХХ век . 3| 2513 |04.07.2024 Затварят столичната ул. "Опълченска" за дълъг ремонт . 2| 3262 |04.07.2024 "Сивите вълци": Турция привика посланика на Германия заради разследване срещу турския футболист Мерих Демирал . 0| 2270 |04.07.2024 Русия уби петима и рани 53-ма в Днипро. НАТО ще представи "конкретни пътища" за членство на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads