Реклама / Ads
20| 4624 |19.06.2008 НОВИНИ

ДПС поема курс към предсрочни избори

.
ДПС да поеме курс към предсрочни избори. Това поискал лидерът на движението Ахмед Доган на тайната сбирка на ръководството в събота и неделя, за която Frognews.bg единствен писа. Тя се провела през изминалите почивни дни.
 
Доган е събрал шефовете на партията, парламентарната група и министрите си, да обсъдят политическата ситуация в страната. През септември - предсрочни избори. Това предложил лидера на движението. Според него след доклада на ЕК, който ще бъде огласен в края на юли, обстановката около кабинета ще се нажежи. Критиките от Брюксел ще бъдат подети от опозицията и ГЕРБ, заявил Доган. По-добре е ние да владеем инициативата и сами да поемем в тази посока, бил категоричен Ахмед Доган. Така цялото общество щяло да се убеди, че движението не се страхува от предсрочен вот.

Вицепремиерът Емел Етем обаче изразила мнение, че такава позиция трябва да се анализира много задълбочено, преди да се вземе окончателно решение. Тя не била против, само предлагала да се обмислят нещата. Подкрепил я зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

В кулоарите на парламента от известно време се говори, че Доган още бил ядосан от продължителния скандал около оставката на Румен Петков като вътрешен министър. Според него премиерът Станишев е трябвало да действа много по-решително, защото сега оставало впечатлението, че промените в правителството са под натиска на общественото мнение и ЕС. Изпуснахме инициативата, повтарял недоволен Доган.

Нападките срещу премиера, които президентът Първанов отправи в двете си интервюта през последните десетина дни, също не били случайни. Запознати твърдят, че всъщност той правел услуга на ДПС, като създавал условия за излизането на Сергей Станишев от политиката, след изтичането на мандата на правителството или след предсрочни избори, ако се стигне до такива. Възможно било дори да се реализира план за експертен кабинет. Това можело да предложи ДПС като мандатоносител след доклада на ЕК като спасителен вариант.  

Предсрочни избори са обсъждани като вариант, което е съвсем нормално. Никой не е казвал, че това е приоритет и да почваме кампания, коментира депутат от движението. Според него това е нормална практика във всяка голяма партия и не е заговор срещу партньорите от коалицията. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4960 |18.06.2008 Лазерен физик поема БАН . 12| 4556 |03.06.2008 НДСВ: Имаме сили да се явим сами на избори през 2009 г. . 0| 4796 |01.06.2008 Престрелки и ранени по време на изборите в Македония . 7| 6064 |30.05.2008 Христо Кулишев поема митниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads