Реклама / Ads
149| 5389 |01.07.2013 НОВИНИ

Драгомир Стойнев: Протестите пречат на инвестициите

.
Драгомир Стойнев
Трудно да се убедят чуждестранни инвеститори да направят вложения у нас, когато има протести. Това каза министърът на икономиката Драгомир Стойнев по време на българо-китайски бизнес форум. Той съобщи, че кабинетът готви специален законодателен пакет за стимулиране на чуждестранните инвестиции. Той включва не само данъчни облекчения, но и по-бърза работа на администрацията.
 

Нашата цел е да имаме план за привличане на чуждестранни инвестиции и става въпрос не само за данъчни облекчения, а и за по-голяма прозрачност и по-бърза работа от администрацията. Правителството има намерение до края на годината да има първи конкретни стъпки с облекчаване на бизнес климата и най- вече за подобряване на междуфирмената задлъжнялост.

Правя всичко възможно и постоянно се срещам с чуждестранни инвеститори, но протестиращи има не само в България, може би светът преминава през такъв период, добави Стойнев. 

Той каза, че разбира хората, чиито мечти в продължение 23 години са били излъгани и са вярвали в по-добър живот. Самият Стойнев разбира исканията на протестиращите, но бе категоричен, че без парламент и правителство няма как да се подобри животът на хората.

Що се отнася до вчерашното изказване на бившия енергиен министър Делян Добрев, че активите на БЕХ са били два автомобила и една сграда, Стойнев препоръча на журналистите да преценят дали активи за 10,700 млрд.лева представляват това, което твърди Добрев.

Стойнев попита чрез медиите бившия министър "как ще коментира активността на Михаил Андонов относно факта, че е "натискал" ръководството на НЕК вецовете да бъдат използвани като обезпечение по договора със "Сити Груп", който е на стойност 195 млн.евро". Аз категорично забраних още от първи ми ден като министър вецовете да бъдат ползвани като обезпечение, защото те не са създадени някой да ги приватизира, заяви министър Стойнев.

В най-скоро време ще има заместник-министър с ресор енергетика и обясни, че новоназначеният миналата седмица заместник-министър Красин Димитров е с ресор външноикономическа политика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5475 |29.06.2013 Стойнев: Държавни дружества целенасочено са водени към фалит . 13| 4964 |28.06.2013 Драгомир Стойнев: Южен поток закъснява, но тръгва . 11| 6062 |27.06.2013 Михаил Неделчев: Протестите са финал на политически цикъл и началото на нов . 40| 4934 |25.06.2013 Нели Куцкова: Енергията от протестите да се вложи в нещо положително

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads