Реклама / Ads
8| 4512 |06.10.2015 НОВИНИ

Д. Стойнев: Загиваме, ако не решим проблемът с ВЕИ-та

.
Драгомир Стойнев
Два са основните проблеми в българската енергетика - ВЕИ-тата и американските централи.Ако не се реши проблемът с ВЕИ-тата нищо добро не ни чака. Това каза бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и зам.-председател на НС на БСП в предаването "Лице в лице" по БТВ.
 
Той увери, че ако не е било правителството на Орешарски енергетиката е щяла да загине. "Ние предприехме първите стъпки за спиране на течовете в енергетиката. По-важно е да се види какво ще правим оттук нататък, а не кой какво е заварил. Винаги съм бил привърженик да има прозрачност в енергетиката. Ако има регистър, аз лично ще го подкрепя. Но е важно да се види кои са били първите собственици на ВЕИ-та". Ако не се реши проблемът с ВЕИ-тата нищо добро не ни чака, прогнозира Стойнев. Според него е възможно Иво Прокопиев да е сред първите собственици на ВЕИ-централи.

"Факт е, че има злоупотреби. Сигналите за злоупотреби трябва да се дадат на прокуратурата и да има наказани". Той разкри, че по досега действащите договори сме плащали по-висока цена, когато централите не работят. "Сега трябва да се обединим, да намерим заем, за да има държавна гаранция в енергетиката. По този начин ще подпомогнем БЕХ".

От отговорите му стана ясно, че държавата ни изчаква отговора на ЕС относно договорите в енергетиката и едва след това ще се реши дали те да бъдат преподписани. Драгомир Стойнев е уверен, че ще ни бъде разрешено."Нека да се види кога са подписвани договорите с американските централи. Само Европейската комисия може да ни спаси, ако отговори на сигнала на КЕВР", каза още Драгомир Стойнев.

Зам.-председателят на БСП коментира и предстоящите местни избори. "Не съм притеснен, че може да станем 3-та политическа партия. Обикалям цялата страна и виждам пълната мобилизация сред нашите структури. Целта е да запазим позициите си", коментира той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4130 |16.09.2015 Др. Стойнев: ВМЗ пак е в задния двор на управлението . 9| 5852 |06.09.2015 Д. Стойнев: Съединението е днес, но трябва да е и утре . 13| 4716 |19.08.2015 Стойнев: Само България е готова за "Южен поток” . 0| 5236 |27.07.2015 Стойнев: Дано пак да не изплуват мераци за раздържавяване на ВМЗ Сопот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads