Реклама / Ads
3| 4228 |29.01.2020 НОВИНИ

Драгомир Стойнев: Това правителство гаси пожар след пожар - то е вредно

.
”Вотът на недоверие показа на българските граждани новата политическа конфигурация в парламента, в която т.нар. независими народни представители открито подкрепят правителството. С гласуването ”въздържали се” от ”Воля” също демонстрираха, че застават зад това управление. Двете опозиционни сили в парламента са БСП и ДПС”. Това каза Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ ”БСП за България”, пред Канал 3.
 

"Правителството остава, остава и кризата. Това е четвърти вот на недоверие, след който правителството не взима конкретни мерки да подобри ситуацията", каза още той. Стойнев припомни, че първият вот на недоверие е бил на тема корупция, а сега ново изследване показва, че България остава на първо място по корупция в Европейския съюз. "Вторият вот - в сферата на здравеопазването - управителят на НЗОК заяви, че Касата организирано се източва. Третият вот на недоверие бе в сферата на вътрешен ред и сигурност - всяка вечер по новините сме свидетели на криминални хроники, особено в малките населени места. Сега вотът бе на изключително важна тема - липсата на вода не е природно бедствие. От ГЕРБ можеха да предупредят хората, че в язовира няма вода, но заради изборите те предпочетоха да скрият тази новина", продължи социалистът.

 

Според него това показва, че за тях е по-важно да се задържат във властта отколкото да решават проблемите на хората.

 

"Благодарение на този вот, стана ясно, че България внася сериозни количества боклуци и може би има организирана престъпна група на наша територия, която да е замесена във вноса. Надали има област в страната, в която да няма екологичен проблем. Като че ли свикнахме с това правителство да имаме кризи", каза още Драгомир Стойнев.

 

"В крайна сметка, коя криза е решило правителството? През лятото, когато имаше африканска чума, за която от 4 години се знаеше, че идва- нищо не бе предприето. Чумата все още я има", продължи той. Според него тол системата също ще се окаже провал, както са предупреждавали от БСП. "Правителството върви след фактите и няма конкретна визионерска политика. Гаси пожар след пожар. Затова то е вредно и трябва да си отиде", заяви Стойнев.

 

Според зам.-председателя на парламентарната група не БСП е странно е, че прокуратурата публикува подобни записи от СРС-та, в които може би участва и президента. "Щом се дават такива записи- какво остава за гражданите? Това показва, че всеки един, който атакува и не е съгласен с властта, може да бъде подслушван", каза още Драгомир Стойнев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 12264 |29.01.2020 Тихомир Стойчев: Целта на разследването не е Радев. Това е провокация . 1| 4032 |27.01.2020 Милка Христова: Подкрепяме доклада за решаване на водната криза в Перник, но ще търсим политическа отговорност . 0| 4615 |26.01.2020 Илияна Йотова: Имаме огромни дефицити в механизмите, с които управляваме живота . 1| 4881 |20.01.2020 Милка Христова: Склонни сме да подкрепим помощ за Перник, но при убедителни експертни отговори на въпросите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads