Реклама / Ads
11| 5200 |03.10.2009 НОВИНИ

ДСБ обсъжда кметските и президентските избори

.
Иван Костов Източник: Вяра Йовева
Създадохме ДСБ в период на упадък на доверието в автентичната десница. Общата ни слабост обаче се оказа толкова голяма, че се намериха противници, които попречиха на явяването на СДС на евроизборите и се опитаха дори да саботират регистрацията на нашата коалиция на националните избори.
 
Тези противници бяха спрени от ДСБ. Без нас българската десница нямаше да устои на тази криза. Ние наистина съхранихме антикомунистическата демократична традиция в България. Това бяха встъпителните слова на председателят на ДСБ Иван Костов при откриването днес на Шестото национално събрание на партията. То се провежда в столичната зала „България”, предаде Агенция „Фокус”.

Лидерът на ДСБ припомни, че Петото национално събрание на партията е дал мандат на Националното ръководство да стане инициатор и да направи възможното за създаване на дясна изборна коалиция, която да участва в управлението на страната. „То поиска ДСБ да бъдат гарант и коректив на проевропейското, реформаторско управление на следващото правителство на България. То постави следните конкретни цели, които партията да отстоява - БСП, ДПС и НДСВ да бъдат изпратени в опозиция, да се извърши ревизия на делата им и изправяне на виновните пред съдебната власт. Друга поставена цел беше спасяване на България от престъпността, възстановяване на европейското доверие и финансиране и осигуряването на енергийна независимост и сигурност на страната ни”, каза още Костов.

Шестото национално събрание на ДСБ ще обсъжда подготовката на партията за местните и президентски избори през 2011 г. Ще бъдат анализирани и резултатите от проведените избори за Европейски парламент и за 41-во Народно събрание. Делегатите ще акцентират вниманието си на предизборната кампания, самите избори и ще бъдат направени съответните изводи. Втората основна задача е да се определят приоритетите на партията за нейното организационно израстване в периода до следващите избори, а това са избори за местни органи на властта и за президент, които ще бъдат през 2011 г., както и да се определят политическите задачи на партията в рамките на следващата година. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4774 |27.09.2009 РЗС ще участва самостоятелно на местните избори . 1| 4738 |13.08.2009 Президентът насрочи частични местни избори . 3| 4937 |27.07.2009 ГЕРБ и РЗС се договорили още преди изборите . 5| 4545 |14.07.2009 Я. Янев: Да се свика ВНС още преди президентските избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads