Реклама / Ads
5| 4781 |14.03.2019 НОВИНИ

ДСБ отхвърлиха призива на Жозеф Дол да се обединят с ГЕРБ

.
Атанас Атанасов и Радан Кънев от „Демократи за силна България”
Партия „Демократи за силна България” отхвърли призива на председателя на ЕНП Жозеф Дол всички десни партии у нас (включително и ГЕРБ) да се обединят в общ фронт за евроизборите.
 

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол призова в писмо председателите на десните партии у нас да се явят заедно на евроизборите през май.
Писмото е адресирано до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и лидерите на ДСБ Атанас Атанасов, на Движение "България за гражданите" Димитър Делчев и председателя на СДС Румен Христов.

 

В отворено писмо до председателя на ЕНП Жозеф Дол и демократичната про-европейска общност в България „Демократи за силна България”  подчертават, че няма как да застанат рамо до рамо с управляващите и ги обвиниха, че самите те работят срещу декларираните ценности на Европейската народна партия.


„С действията си ГЕРБ доказаха, че са част точно от тези процеси, които застрашават проевропейската линия на Европа, защото действат в синхрон с популистките и антиевропейски сили на национално и европейско ниво. Заради действията на Борисов и ГЕРБ, членството на българските проевропейски партии в ЕНП, започна да изглежда компрометирано сред българските граждани, което може да бъде реална опасност за ЕНП на предстоящите избори”, пишат от ДСБ.

 

Като пример те посочват казуса с процедурата по изключване на партията „Фидес” на унгарския премиер Виктор Орбан от ЕНП заради антиевропейската ѝ реторика. ДСБ отбелязват, че петимата евродепутати от ГЕРБ са гласували срещу резолюцията по темата в ЕП.

 

Партията на ген. Атанас Атанасов поставя под съмнение и евроатлантическата ориентация на управляващите: „Не по-малко обезпокоителен е проруският курс, които ГЕРБ устойчиво поддържа - противопоставя се на санкциите срещу Русия, отказа да експулсира дори един руски дипломат във връзка със случая Скрипал и отказа да се подкрепи румънската кандидатура на Лаура Кювеши за европрокурор. Така управляващите от ГЕРБ и „Патриотите“, заедно с фалшивата опозиция на бившите комунисти, затвърждават убеждението в Европа, че не само Унгария, но и България е троянски кон на Путин в Европейския съюз”.

 

ДСБ настоява за общ проевропейски фронт, но около „Демократична България”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4139 |14.03.2019 Жозеф Дол призова десните партии у нас да се явят заедно с ГЕРБ на вота . 0| 3812 |07.03.2019 Отхвърлиха ”черния списък” на ЕК с държави, улесняващи прането на пари . 2| 3722 |06.03.2019 Депутатите отхвърлиха ветото на президента за ИК . 0| 4374 |15.11.2018 Отхвърлиха президентското вето върху данъчните промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads