Реклама / Ads
4| 3486 |07.10.2022 НОВИНИ

ДСБ призова да се върне първия мандат

.
Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов
ДСБ иска партньорите им от “Демократична България - обединение” да не участват в преговори за съставяне на правителство с мандатоносител ГЕРБ-СДС и призова за връщане на първия мандат. Това стана ясно от позиция на партията, разпространена до медиите.
 

“Националното ръководство на ПП „ Демократи за Силна България” оценява политическата криза в страната като задълбочаваща се. Считаме, че първа стъпка за излизането от нея е сформирането на редовен кабинет. Тази ситуация, обаче не означава, че която и да е политическа сила в страната може да използва нови парламентарни избори като заплаха. Изборите са основен елемент от демократичния процес в страната и пряко проявление на основното конституционно право на българските граждани – да избират и да бъдат избирани”, се казва още в позицията на ДСБ.

 

Ето и цялата позиция на НР на ДСБ:

На свое заседание, проведено на 06.10. 2022 г. , Националното ръководство на ПП „Демократи за Силна България” обсъди изборните резултати и създалата се след изборите политическа обстановка в страната и взе следните решения:

 

1. Националното ръководство предлага на коалиционните си партньори от КП „Демократична България – обединение” да бъде взето общо решение на обединението за неучастие в преговори за съставяне на правителство с мандатоносител ГЕРБ-СДС. Базово основание за това предложение е, че КП „Демократична България – обединение” беше създадена като обединение с основна цел отстраняване на ГЕРБ от власт и възстановяване на парламентарната република, провеждане на реформи осигуряващи върховенството на закона, ефективно разходване и децентрализация на публичните финанси, противодействие и пресичане на руското влияние в страната, отстояване на геополитическата ни принадлежност.

 

2. Същевременно, загрижени за националния интерес, в името на на изхода от политическата криза предлагаме КП „ГЕРБ- СДС” да върнат първия мандат като жест на национална отговорност и поемането на политическата вина за управлението си в рамките на повече от десетилетие. След това да подкрепят създаването на правителство с втория мандат на ПП „ Продължаваме промяната”.

 

Националното ръководство на ПП „ Демократи за Силна България” оценява политическата криза в страната като задълбочаваща се. Считаме, че първа стъпка за излизането от нея е сформирането на редовен кабинет. Тази ситуация, обаче не означава, че която и да е политическа сила в страната може да използва нови парламентарни избори като заплаха. Изборите са основен елемент от демократичния процес в страната и пряко проявление на основното конституционно право на българските граждани – да избират и да бъдат избирани.

Настоящата позиция е изпратена до ръководството на ЕНП, което също проявява загриженост за намиране на изход от политическата криза.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 38687 |06.10.2022 Земетръс за Путин и Шойгу: Генерал Картаполов от Думата ги призова, да спрат да лъжат . 1| 2917 |04.10.2022 Икономист: Първият приоритет при преговори за съставяне на правителство трябва да е бюджета . 5| 3152 |02.10.2022 Зеленски: Русия устрои фарс в Донбас. Украйна ще си върне своето – и на изток, и на юг . 1| 4260 |01.10.2022 57-годишен от плевенско село е първият осъден за купуване на гласове за предстоящите избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads