Реклама / Ads
55| 5253 |11.07.2011 НОВИНИ

ДСБ срещу Цветанов, готови да подкрепят вот на недоверие

.
Иван Костов
ДСБ са готови да подкрепят вот на недоверие срещу правителствената политика в сектора за сигурност. Партията на Иван Костов ще настоява той да бъде подкрепен от Синята коалиция. Това обяви лидерът на тъмносините по време на брифинг в централата на партията.
 

Това е продължение на нашата политика от февруари месец, когато ние снехме доверието от вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов и поискахме от Бойко Борисов да го освободи от кабинета, обясни Иван Костов.

По думите му естественото продължение на политическата позиция на демократите е да подкрепят вот на недоверие, независимо от къде идва. В ДСБ имат тинформация, че се готви такъв вот и той ще бъде внесен в края на тази седмица или най-късно в началото на другата седмица, обясни още Костов.

Той посочи, че повече мотивите за подкрепата на вота на недоверие за провала на политиката в сектора за сигурност ще станат ясни по време на дебатите.

Тъмносиният лидер изтъкна обаче, че Синята коалиция няма да участва при внасянето на един такъв вот. Иван Костов е убеден, че дали Цветано ще бъде освободен или няма да бъде освободен, негативите падат тежко върху ГЕРБ.

От ДСБ посочиха, че и вицепремиерът Симеон Дянков също критикува сферата за сигурност.

Явно и в правителството виждат дефектите в работата на министъра на вътрешните работи, коментира Екатерина Михайлова.

Тя посочи от своя страна, че ДСБ нямат друга опция за реакция, след като вече са свалили доверие от министър Цветанов.

Истинският вот на недоверие ще се състои, когато се проведат съответните избори - президентски и местни. Тогава ще се види има ли доверие, има ли недоверие към кабинета, коментира още Михайлова.

Зам.-председателят на НС обясни, че ДСБ може да бъдат обвинени, че подкрепят вот на ДПС и БСП, но по думите й, ще се види кой ще гласува. Тя предположи, че в подкрепа на вота ще гласуват много повече депутати, не само от тези две парламентарни групи.

Гласуването за вот на недоверие изисква 121 гласа „за", обясни Михайлова и посочи, че това е вид квалифицирано мнозинство. „Това е нещо различно от гласуването в петък, когато самите управляващи в лицето на ГЕРБ не бяха в зала, не защитиха закона, който беше внесен от страна на правителството за конфискация на имущество и съвсем ясно показаха, че освен тези, които гласуват срещу закона, самите управляващи не са убедени в това", подчерта Михайлова и допълни, че липсата на депутати и становищата на комисията са го показали.

В момента се сключват споразуменията за съвместно явяване на партиите в Синята коалиция на местните избори, обясни Иван Костов. Може би ще има коалиции в големите градове в страната като почти е сигурно, че такива ще има в десетте най-големи града, обясни Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5500 |06.07.2011 Бойкотът срещу ВСС ескалира . 2| 4923 |04.07.2011 Пощите стягат протести срещу приватизацията им . 31| 5797 |03.07.2011 Граждани на бунт срещу монополите . 43| 6110 |03.07.2011 Цветанов: Готови сме да покажем как се правят избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads