Реклама / Ads
41| 5400 |19.07.2011 НОВИНИ

ДСБ: Зад спекулациите на премиера се крие безсилието на ГЕРБ

.
Веселин Методиев
Рязко отхвърляме наглата спекулация на премиера за самоинсценировка. Това заяви депутатът от ДСБ и председател на изборния щаб на партията Веселин Методиев във връзка с взрива пред клуб ДСБ-Илинден тази нощ.
 

Той припомни, че преди години Иван Костов вече беше обект на сплашване и тогава като главен секретар на МВР Борисов пак заяви, че е самоинсценировка.

Ако изпълнителната власт в следващите 24 часа не даде категоричен отговор за извършителите на тези деяния, ето какво ще последва. Първо, още веднъж ще стане ясно, че правителството е безсилно в опазването на обществения ред, сигурността и спокойствието на хората. Второ – всички политически спекулации на гърба на демокрацията ще са възможни. И трето - вотът на недоверие и бъдещият доклад на ЕК неизбежно ще минат под знака на тези взривове, подчерта  Методиев.

ДСБ осъди терора като средство за политическа борба. "Това е подход на организираната престъпност и диктаторите срещу политически неудобни лица. Целта е сплашване и политическа провокация".

Методиев запита защо докладът на американския посланик Джеймс Уорлик излезе вчера. "Това заради вота на недоверие ли е, или заради доклада на ЕК?", запита Методиев. Според неговата представа, подобни неща са се случвали в 20 век само като дело на "един специален военен отдел на Българската комунистическа партия".

Според ген. Атанас Атанасов, председател на Софийската организация на ДСБ и бивш председател на НСС, 24 часа са достатъчен срок на българските институции за българските институции, които имат задълженията да се борят с тези явления. "Срокът изобщо не е малък, защото става въпрос за много тежко обществено опасно деяние. Така че да си мобилизират целия ресурс, който е над 60 хиляди души и да си свършат работата", каза той.

Атанасов коментира, че партията не е толкова богата, за да си позволи да постави охранителни камери пред клуба си в "Илинден". Според него, институциите трябва да проверят дали други учреждения в района нямат такива и да потърсят информация. В ДСБ не са получавали заплахи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 6426 |03.07.2011 Харалан Александров: Не следя всички изяви на премиера . 20| 5934 |01.07.2011 Собственици в Бояна плашат със съд премиера . 73| 6431 |13.06.2011 Звездната карта на премиера вещае президентски пост . 37| 5462 |03.06.2011 Овчаров припозна в премиера цветарка с ножица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads