Реклама / Ads
16| 10098 |29.05.2012 НОВИНИ

Духът на Галеви коли, беси и пали

.
Братя Галеви
За пред Темида бившите барети от Дупница може и да са потънали вдън земя. За жертвите си обаче братя Галеви са по-реална заплаха отвсякога.
 

 

Доказва го показният палеж на "Ауди А4" в нощта срещу събота, 26 май, припомня в. Стандарт. Колата факла е на сина на журналистката и свидетел срещу Пламен Галев и Ангел Христов - Лидия Павлова. Ден след като сребристото ауди на Иван за 3000 евро е опожарено, е разбита и пощенската кутия на семейство Павлови.   

 

"Очевидно е, че следят всяка моя крачка, в момента, който се опитам да стъпя на крака, все се случва нещо", коментира пред агенция Стандарт Нюз журналистката Лидия Павлова. Вече трети ден продължават огледите на мястото на палежа. Разпитани са почти всички от останалите на свобода силоваци от бандата на двамата съдружници Пламен Галев и Ангел Христов. От МВР не издават кого са привиквали, но сред заподозрените са известните като бойната бригада на Галевите - Георги Градевски-Конъна, Васил Капланов-Каплата, Янко Боксьора, Димо Димов, Антон Руския, Мелчето, Отвертката, Георги Блатски.

 

Ченгетата подозират и 52-годишния Николай Клисарски, който е герой в публикациите на Лидия. На 18 май полицаите от Кюстендил разкриват нарколаборатория в близко село до Дупница. Във вилата на Клисарски в Самораново, където трябваше да лежат Галеви, са открити прекурсори за производството на амфетамини, 1 кг кокаин, 9 кг марихуана и 16 кг амфетамини. Близки на Павлова обаче не вярват Николай да е замесен в палежа.

 

Опожареното ауди е нова придобивка за Иван. Колата е купена във вторник, 22 май, а след това е прехвърлена на името на Павлов в офиса на нотариус Луиза Стоева в Дупница. На практика и автокъщите в града, и нотариусът са много близки до Галеви, смятат разследващите на палежа. Затова не е изненада, че от обкръжението на "братята" са научили за новата кола веднага.

 

Смята се, че Стоева е близка най-вече на считания за ковчежник на Галевите - Вергил Кацов. Той е лидер на земеделците и групата общински съветници от ОДС, но е и шеф на сдружението на автотърговците "Дупница ауто".

 

Луиза Стоева също ще бъде привикана на разпит, за да стане ясно дали някой не се интересувал от сделката на Лидия Павлова, научи агенция Стандарт Нюз. "Ще бъдат направени разпечатки на телефонните разговори на кръга от хора, които са знаели за закупуването на аудито", заявиха вчера източници от полицейската дирекция в Кюстендил.

 

"Не искам повече да говоря, всякакви коментари ни правят мишени", заяви вчера ключовият свидетел за присъдата на Галеви Антонио Якимов. 30-имата силоваци на Галеви са се клели във вярност на двете бивши барети, разкриха вчера дупничани. Затова ще са им верни до гроб - независимо дали Пламен и Геле са в Дупница или накрая на света. Според мълвата, преди десетина години Пламен Галев и Ангел Христов закарали в Рилския манастир подчинените си. Там бандата се заклела във вярност пред Библия и кръст. А силоваците станали кръвни братя. Затова в Галевград тълкуват палежа като предупреждение: "Не бързайте да се радвате, ние пак сме тук!".
 

"Този път ще разкрием извършителите, не може една банда главорези да тероризират цял град", заричат се обаче полицаите в Кюстендил. 

Днес в студиото на ТВ 7 вътрешният министър Цветанов не се ангажира да коментира къде се намират дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов. Не изключи обаче възможността бившите барети да са в България и някъде да се укриват. МВР продължава издирването им, обясни Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8281 |28.05.2012 Братя Галеви били извън страната . 11| 6501 |27.05.2012 Подпалиха кола на свидетел срещу „братя Галеви” . 67| 6355 |23.05.2012 Р. Петков: БСП не е била чадър над Галеви . 19| 5729 |21.05.2012 Галеви с присъда и за обида

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads