Реклама / Ads
41| 5771 |07.03.2015 НОВИНИ

Два пъти МВР проспива да хване убиеца на Вероника

.
Ченгета вадят трупа на студентката
Два пъти МВР пропуска да хване убиеца на Вероника Илиян Здравков. Това стана ясно от разследващите.
 

На 25 февруари, няколко дни педи да посегне на живота на студентката, той  бил обявен за общодържавно издирване. Трябвало е да излежи присъда от 1,4 години затвор, дадена му от съда в Казанлък и то месец по-рано.  Вместо да изтърпи наказанието си за поредната кражба, Илиян отишъл да помага в краварника на брат си в Горна Оряховица. По всичко личи, че издирвачите не са положили кой знае колко усилие да го намерят. За сравнение, след убийството криминалистите стигнали до него за броени часове.


В разказите на ченгетата има малко разминаване. Според тях малко преди убийството, Илиян чакал на гарата на В. Търново влака за Горна Оряховица, който тръгва в 19,22 минути. Справка в разписанието показва, че тренът  тръгва точно в 19,15 минути, което буди подозрение дали престъпникът може сам да се справи с убийството и укриването на трупа за около 5 минути. Щом пристигнал в Горна Оряховица Илиян опитал веднага да изтегли пари от картата на момичето, но не му се получило. Именно там лицето му било запечатано за първи път. На 5 март  извършил същата процедура и тогава ченгетата го гепили.


Илиян е закоравял рецидивис с влезли в сила 6 присъди. Първата е отново за убийство с грабеж през далечната 1993 година. Докато я излежавал в Белене решил да избяга, заради което  увеличили наказанието му с още няколко месеца. Най-куриозното е, че при поредното нападение над жена на 1 юни 2014 година, убиецът също бил обявен за издирван, защото трябвало да търка наровете. Вместо навреме да бъде открит и вкаран в затвора, Илиян се разхождал на свобода и вършеел наред. Обичайният му номер бил да се признава за виновен, с цел да отнесе възможно най-ниското наказание. Криминалисти с опит да убедени, че ако издирвачите си вършат работата, поне две от жертвите на Илиян нямаше да пострадат и Вероника щеше да е жива. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4497 |27.01.2015 Арестуваха убиеца на застрахователя от Елин Пелин . 11| 4849 |20.01.2015 Атанас Мерджанов: Премиерът да се захване с бежанците . 2| 4418 |14.01.2015 Отпечатък на гилза води към убиеца на Татяна . 6| 4814 |14.01.2015 Каракачанов за Фрог: Службите ни проспиват нарочно приспани структури на Балканите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads