Реклама / Ads
0| 3912 |08.03.2019 НОВИНИ

Двама полицаи и още 13 са обвинени за участие в престъпна група

.
Източник: БГНЕС
Специализираната прокуратурата обвини за участие в група за наркотици общо 14 души, сред които двама полицаи. След акция в столичния квартал ”Орландовци” вчера бяха задържани над 15 лица.
 

Всички 14 обвинения за разпространение на наркотици, грабежи, кражби, производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Сред обвинените са двама полицейски служители - взводни командири в столичното Второ районно управление.

 

Участниците в групата бяха задържани на 7 март 2019 г. при операция на СДВР, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура в столичния кв. „Орландовци“. Групата е заловена след близо 7-месечно наблюдение и разследване на дейността й.

 

Ръководителят на групата К.Б. лично определял функциите на всеки от участниците за конкретното планирано престъпление. Обвинените полицейски служители от своя страна осигурявали липсата на полицейски сили в района на извършване на престъпление. В процес на установяване е срещу какво възнаграждение са извършвали подобни „услуги“.

 

По време на операцията по задържането на участниците в жилища, автомобили и при лични обиски са намерени и иззети наркотици, огнестрелни оръжия, близо един тон тютюн, заедно с машина за нарязването му. Иззети са и автомобили, за част от които има данни, че са крадени. Събраните доказателства сочат, че групата е действала повече от три години. Разследва се съпричастието й към тежки престъпления през последните години в различни краища на страната – грабежи, в т.ч. в поща (на част от парите за пенсии на жители в района), кражби на промишлени машини, влакови релси и др. Налице са и данни, че участници в групата са извършвали погроми на паметници в Централните софийски гробища, за да принудят близките на починали да потърсят услугите им за възстановяване.

 

На обвинените за участие в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 9 март 2019 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искания за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4265 |07.03.2019 Арестуваха двама мъже от Гълъбово, блудствали с дете 3 години . 0| 3893 |07.03.2019 Не пуснаха журналисти на мярката на обвинените за палежа във Видин . 0| 3847 |06.03.2019 Двама младежи са в кома след гонка с полицията . 2| 3821 |27.02.2019 Банкерката с обвинение, че е източила сметки, обжалва ареста си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads