Реклама / Ads
2| 2793 |09.04.2023 НОВИНИ

Двама са загинали, а други двама са били ранени при руски обстрел в Запорожие

.
Източник: личен архив
Двама души са загинали и други двама са били ранени при руски обстрел в Запорожие, съобщиха от местната администрация. Продължава руската офанзива в Донецка област.
 

Две руски ракети са попаднали в жилищен район в Запорожие. Една къща е била разрушена и са нанесени щети на десетки други. Прекъснато е електричеството и подаването на газ, но всички служби работят на място за възстановяването на услугите.

 

Подразделението "Изток-Ахмат" на руските части е осуетило настъпление на украинската армия към Запорожие, според чеченския лидер Рамзан Кадиров, цитиран от ТАСС.

 

Двама цивилни са били ранени през последното денонощие при руски атаки в Донецка област, нанесени са щети на жилищни сгради. От руска страна се съобщава за двама загинали при украински обстрел в град Ясиноватая.

 

Украинските въоръжени сили са отблъснали повече от 50 атаки в Донецка и Луганска област, съобщиха от Генералния щаб. Продължава руската офанзивата срещу Бахмут, Лиман, Адвеевка и Мариинка.

 

Украинският президент Володимир Зеленски посочи, че е постигнато споразумение с Полша за доставка на 200 бронетранспортьора Rosomak в рамките на новия пакет военна помощ, договорена при посещението му във Варшава през седмицата. По-рано полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че Полша може да произвежда 100 такива машини годишно, но ще направи всичко възможно да увеличи производствения капацитет.

 

Руските въоръжени сили са създали специални групи за борба с танковете, които Украйна получава от Запада по разпореждане на заместник-министъра на отбраната, съобщи представител на Центъра за бойна подготовка. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви преди дни, че Украйна вече е получила първите западни танкове "Леопард" и "Чалънджър 2". Досега западните страни са изпратили на Киев 57 от обещаните 293 танка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3062 |08.04.2023 Нощна проверка на ГКПП „Лесово“ - пропуски при двама туроператори . 0| 3008 |05.04.2023 Катастрофа с ТИР с българска регистрация на магистрала в Турция, двама загинаха . 3| 3433 |04.04.2023 Лондон: Русия опитва да замени ”Вагнер” с други частни армии в Украйна . 3| 3226 |04.04.2023 Не виня Нинова - капитанът не напуска потъващия кораб. Но другите в БСП още имат време да скачат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads