Реклама / Ads
1| 2458 |05.06.2024 НОВИНИ

Двойка изтребители откриха отбранителното изложение "Хемус" в Пловдив

.
"Хемус"
Двойка изтребители МиГ-29 прелетяха над Международен панаир Пловдив за откриването на специализираното изложение за отбранителни продукти и услуги "Хемус 2024". Така българските ВВС поздравиха участниците и официалните гости на форума, сред които президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев.
 

"Форумът е особено важен за отбранителната индустрия. Изложението се радва на растящи популярност и участници, но тази година има особено значение. Разпалването на нови военни конфликти в различни точки в света и пълномащабната война на Русия в Украйна ни изправят пред нови предизвикателства както с липсата на достатъчно капацитет за произвеждането, така и с бързото нахлуване и сблъсък на бойното поле на нови технологии, които водят до висок асиметричен ефект. Убеден съм, че справянето с тези предизвикателства и постигането на високо ниво на сигурност може да бъде постигнато само с обединяването с нашите партньори от НАТО И ЕС, с ангажирането на държавните ръководства, с привличането на различни бизнес субекти" - отбеляза в приветствието си Румен Радев.


Министърът на отбраната Атанас Запрянов припомни, че тази година се навършват 20 г. от приемането на България в НАТО. Заради военните конфликти по света се налага тенденция за увеличаване на разходите за отбрана. "Българската отбранителна индустрия трябва да отговори на предизвикателствата на съвремието. Спешна е необходимостта от ускоряване на модернизация на армията" - подчерта министърът.


"Хемус 2024" се провежда от 5 до 8 юни 2024 г. в Международен панаир Пловдив. Изложението представя технологичните постижения в областта на киберсигурността, автономните системи за наблюдение, информация и реагиране, изкуствения интелект, наблюдение на социалните мрежи и анализ на информацията в тях, стратегическите комуникации, граничната сигурност, идентификация и управление на биометрични данни, борба с природни бедствия и аварии и защита на гражданското население, както и специализирани образователни продукти.


Съпътстващата програма включва Дванадесета международна научна конференция, организирана от Института по отбрана "Професор Цветан Лазаров“, Индустриален форум, демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон "Змейово“, статичен и динамичен показ, както и демонстрационни мероприятия на видовете въоръжени сили. Щандът на чешката държава ще покаже макет на боен самолет, а за желаещите да го видят в реални размери на летище "Крумово“ е осигурен транспорт до там, съобщава още Plovdiv24.bg.


Посетителите ще могат да разгледат експозицията на 7 и 8 юни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 96045 |05.06.2024 Фалира водещ туроператор у нас. Какво предстои? . 1| 2449 |05.06.2024 Децата все повече купуват наркотици онлайн . 2| 2482 |05.06.2024 В област Монтана почерня от полиция. Купуване на гласове и други престъпления . 16| 3275 |05.06.2024 Николай Слатински: Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads