Реклама / Ads
2| 5605 |15.01.2016 НОВИНИ

Един от биячите на Тодор: Не съжалявам, той ни нападна

.
Един от братята на влизане в съдебната зала Източник: Булфото
Не съжалявам. Той ни нападна. Това каза един от братята Дамянови на влизане в съда. Съученици и приятели на убития Тодор окупираха съдебната палата във Враца, съобщи tribali.info.
 

В 15.30 часа днес във врачанския окръжен съд трябва да се гледа мярката за неотклонение на двамата братя Иван и Десислав Дамянови, нанесли жестокия побой, вследствие на който момчето почина. След събрани допълнително доказателства по случая срещу тях бяха повдигнати обвинения за умишлено убийство по хулигански подбуди. Днес магистратите трябва да решат дали те да останат в ареста.

Час преди насроченото заседание обаче десетки близки на убитото момче и граждани, съпричастни към трагедията, са се събрали около сградата. Те заявиха, че ще настояват за справедливи присъди. Протестът е спонтанен и не беше обявен в социалните мрежи.

 

От прокуратурата настояват пред съда братята Дамянови, по-известни като Поничките,  да останат в ареста, защото се разследват за тежко престъпление, което предвижда доживотен затвор. Има реалност опасност да извършат и друго престъпление, защото при трагичния инцидент те са демонстрирали мъжество на улични бойци в ръкопашен сблъсък с 18-годишен младеж.

 

От обвинението казаха, че въпреки аутопсията и последвалата повторна аутопсия от петима експерти от София все още не може да се направи заключението каква е причината за смъртта.  От защитата се позоваха на заключенията на съдебните лекари, че нанесените 28 удара по тялото на момчето не са причинили смъртта му, а от какво е починало то предстои да изясни съдебно-медицинската експертиза.

 

Според защитата, работата по делото е подложена на голям обществен и медиен натиск и за повдигнатото ново по-тежко обвинение няма обосновани предположения и доказателства. Адвокатите на братята бяха категорични, че то е наложено, за да бъде взета по-тежката мярка. Основната им теза беше, че те са нападнати от 18-годишния Тодор и дествията им са били в условията на неизбежна самоотбрана. 

 

Днес стана ясно, че двамата братя са с чисто съдебно минало въпреки първоначалната информация от полицията. Пред съда братята изразиха съжаление за деянието си, казаха, че не са престъпници и че искат да им бъде наложена мярка "домашен арест".  Определението на съда ще бъде оповестено в 18.00 часа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 12794 |13.01.2016 Дъщерята на Александър Антов: Един приятел ми каза, че в такава ситуация или плуваш или се давиш . 0| 4432 |10.01.2016 ЧЕЗ ще инвестира 405 хил. лв. в присъединяване на нови клиенти през януари . 0| 4421 |06.01.2016 Един от пострадалите бежанци при боя в София е в тежко състояние . 0| 4546 |01.01.2016 Сблъсък на 24 коли в Германия: 66 са ранени, един e загинал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads