Реклама / Ads
19| 3705 |09.04.2023 НОВИНИ

Едвин Сугарев: Крайно опасен е възходът на ”Възраждане”. Може би трябва да си спомним как е избран Хитлер

.
Източник: стопкадър
Крайно опасен е възходът на партия „Възраждане”. „Може би трябва да си спомним как е избран Хитлер на времето, той е избран в подобна ситуация”, обясни политикът.
 

Това обясни Едвин Сугарев по NOVA.

 

„Когато забравяме историята, тя често се повтаря. Имам усещането за повторение, макар винаги да има специфични разлики. Разделението в българското общество някога бе по-ясно – комунисти и антикомунисти. Сега разделението е между хора, привърженици на евроатлантическия път на развитие на България и хора, които търсят друг вариант – може би към Евразия”, каза Сугарев в аналогия с миналото.

 

Той припомни, че правителството на Димитър Попов бе създадено в тежка икономическа ситуация. „Някак колата трябваше да се изважда от блатото. Така се стигна от правителството, подкрепено от СДС и БСП”, припомни политикът.

 

„Минаваше за експертно правителство, наричаха го правителство на националното спасение. Всеки в този кабинет дърпаше чергата към себе си”, каза Сугарев.

Според него сега ситуацията сега не позволява такова правителство, но позволява програмен кабинет. Той посъветва политиците сега да седнат на преговори, на които да кажат ясно приоритетите си.

 

„Ако искаме България да влезе в Шенген, трябва редовно правителство. Сега се страхувам, че друга опция, освен голяма коалиция, няма”, заяви Сугарев. Според него сега политиците трябва да направят компромис за доброто на България, защото имаме избори 5 пъти.

 

Сугарев обясни, че три пъти е стачкувал гладувайки. „Първият път бе стачката на 37-те, които стачкуваха срещу възможността парламентът да управлява без да си върши основната работа. Вторият път- моралния жест срещу предателството на Желю Желев, с което бе свалено правителството на Филип Димитров. Третият път бе по време на протестите срещу Делян Пеевски и кабинета на Пламен Орешарски”, припомни той.

Според Сугарев историята с главния прокурор сега е пряко следствие от тази Конституция.

 

Сугарев припомни и планът „Клин”, според който „в средите на демократичната общност се вклиниха хора, които се стремяха към това да ги разпарчетосат и да се стигне до победа на левицата”. … „Нито фигурите, нито идеите са тези, няма нищо от старото СДС. ГЕРБ го използва като търговска марка”, обяви Сугарев по повод съвместното явяване на избори ГЕРБ-СДС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3539 |30.03.2023 Крайнодесни депутати напуснаха австрийския парламент заради реч на Зеленски . 1| 3234 |20.03.2023 Надежда Йорданова: Крайно време е Гешев да престане да срами своите прокурори . 3| 3227 |09.03.2023 Доц. Румяна Маринова-Христиди: Крайно десни и крайно леви се обединиха, за да спасят българските евреи . 43| 5853 |18.02.2023 Велизар Шаламанов: Българските С 200 и С 300 са крайно необходими на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads