Реклама / Ads
5| 7389 |11.06.2021 НОВИНИ

От екипа на Цветелина Бориславова уточняват за новия зам.-министър на енергетиката

.
Александър Николов /вляво/ с Цветелина Бориславова
Перди няколко дни Фрог нюз разкри, че в екипа на министъра на енергетиката има хора, свързани с Цветелина Бориславова, Богомил Манчев и бивш зам.-министър от кабинета ”Борисов 1”.
 

От пресцентъра на Цветелина Бориславова се свързаха с нас, за да кажат, че публикацията ни е изключително коректна, но заглавието ги „смущава“. От името на Бориславова, жената, която дълго време живееше с бившия премиер Бойко Борисов, поискаха да направят уточнение. Пускаме едно към едно позицията им, изпратена до Фрог нюз:  

 

В името на коректността към аудиторията  и с огромно уважение към Вашия професионализъм смятам, че е важно да уточним детайлите.

БАКБ има стратегия да развива дигитални продукти, които са бъдещето на банковата индустрия. Мисията на банката е свързана с устойчивото развитие на бизнеса, подкрепата на зелени идеи за опазване на околната среда и развитието на дигитални проекти. Част от тази стратегия са създадените дружества за подкрепа на дигитални и иновативни фирми от малкия и среден бизнес, както и развитието на дигитални портфейли и платформи за разплащания.

 

В тази връзка БАКБ създава дъщерните дружества „Пейтех“ и Ай Ди Ес Фонд. Г-н Александър Николов, когото представяте в статията,  е назначен в  дружествата на БАКБ заради автобиографията си и  опита в технологична компания, които отговарят изцяло на изискванията за длъжността. По договор за възлагане на управление той е управител на „Пейтех“ ЕООД, за периода от 01.10.2019г. до 01.01.2021г. и  изпълнителен директор на „Ай Ди Ес Фонд“ АД, за периода от 10.04.2019г. до 01.01.2021г.

 

Г-н Николов не е избран от г-жа Бориславова, която в качеството си на мажоритарен акционер, не избира служителите на банката и дъщерните дружества.

В  края на 2020 год. Ръководството на БАКБ прецени да се раздели с г-н Александър Николов и от началото на 2021 год. взаимоотношенията приключват.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3064 |27.04.2021 Цветелина Пенкова: Допълните средства от ЕС за българските граждани и бизнеса са под въпрос . 1| 3316 |02.04.2021 Цветелина Пенкова: България е под средното за ЕС ниво на усвояване на европейски средства. Системата за управление на средствата от ЕС не предоставя систематизирана информация . 4| 3460 |06.03.2021 Самолет кацна извънредно в София, индиец нападнал екипажа . 119| 15123 |26.02.2021 Слави обяви екипа за изборите. В него са проф. Андрей Чорбанов, Мика Зайкова и българи експерти от чужбина /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads