Реклама / Ads
1| 4562 |07.01.2016 НОВИНИ

Екипи на ЧЕЗ възстановиха електрозахранването във Врачанско

.
Екипи на ЧЕЗ работиха неуморно
Заместник – областният управител Мирослав Комитски и заместник – министърът на енергетиката Жечо Станков, заедно с екипи на ЧЕЗ и на Електроенергийния системен оператор посетиха на място засегнатите от обледяването райони в Област Враца, където от ранните часове на днешния ден е спряно електроснабдяването.
 
Главна причина за възникналите аварии на ЧЕЗ в Северозападна България са падналите дъждове при минусови температури и образувалият се лед около проводниците. Това установи при проверката заместник-министър Станков.  По данни на електроразпределителното дружество, към 15.30 часа днес, 4700 абонати в област  Враца са били без електрическо захранване. Повече от 150 екипи са ангажирани с отстраняване на повредите. Проверката установи още, че по мрежата високо напрежение на Електроенергийния системен оператор 110, 220 и 400 киловолта няма поражения.
    
Заместник – министър Станков изказа благодарност на екипите, които от сутринта работят за бързото възстановяване на електрозахранването на прекъснатите абонати. Станков увери, че на местата, където има паднали стълбове, е направено необходимото да се изгради  байпас, така че  да се направи колкото се може по-бързо мрежа.
    
В обедните часове на деня, вследствие на затоплянето, са се предизвикали т.н камшични удари по проводниците, което допълнително е довело до падане на напрежението в електропреносната мрежа при нови абонати.  
    
От електроразпределителното дружество увериха, че ще се работи до пълното отстраняване на авариите.
Във връзка с критичната ситуация през миналата година, заместник- министър Станков коментира направените промени в нормативната уредба за разширяване на просеките при електрическите стълбове и увери, че електропреносната мрежа е стабилна.
На свой ред, директорът на Дирекция „Експлоатация и поддръжка“ – ЧЕЗ – Враца Виктор Станчев благодари за бързата реакция на местната и изпълнителната власт и апелира потребителите, при локални проблеми с електрозахранването на средно и ниско напрежение, да се свържат с аварийните екипи за отстраняване на повредите.
    
Очаква се в ранните часове на утрешния ден, електроподаването на територията на цяла област Враца да бъде напълно възстановено.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5018 |21.12.2015 Възстановено е електрозахранването в квартал Люлин . 0| 4275 |22.11.2015 Екипите на ЧЕЗ реагират незабавно при необходимост . 0| 4228 |12.10.2015 ЧЕЗ мобилизира екипи заради проливните дъждове в страната . 0| 4610 |23.09.2015 ЧЕЗ подобрява електрозахранването в Лозен, Равно поле и Нови хан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads