Реклама / Ads
1| 5474 |22.01.2019 НОВИНИ

Екозащитници: Багери разкопават къмпинг „Градина“

.
Въпреки че теренът попада в защитената зона за птици "Бакарлъка" и граничи с още една защитена зона, строителството е съгласувано с институциите. Източник: zonaburgas.bg
Багери са разкопали голям терен на къмпинг Градина, алармираха природозащитници. Тази сутрин местната еко-инспекция е извършила спешна проверка, съобщава zonaburgas.bg.
 

Строителни дейности се извършват и на къмпинг „Градина“. Багери разкопават района около плажа, заявява за БНР – Бургас Спас Узунов от Българската фондация „Биоразнообразие“. В организацията са получили сигнал от граждани и са отишли на строителната площадка. На обекта не е имало указателни табели какво се изгражда.


„Разкопаване до плажа. Може да се каже, че и върху плажа, защото това е част от бреговата ивица, на която се разполагат каравани и къмпинг – оборудване. Прави се изкоп, вчера беше с дълбочина около 2 – 3 метра. Явно ще се наливат основи, масивна сграда ще бъде. Това, което се вижда на снимките, е отводняване, защото е много близо до морето, водата се просмуква в изкопа и той постоянно се пълни с вода, така че има 3 – 4 помпи там, които постоянно работят, изпомпват вода към морето“, казва Спас Узунов.


Тази сутрин местната еко-инспекция също е извършила спешна проверка. Проверката е установила, че на мястото трябва да бъде изграден ресторант, а самият терен не попада в границите на защитена територия. Или поне това показа инспекцията без геодезично замерване. Изготвена е оценка за съвместимост на обекта, предвид близостта на такива зони.

 

На място обаче няма информационни табели, от които да става ясно какво точно и кой ще строи. Предстои да бъде извършено замерване, за да се установи, спазени ли са параметрите на строежа.

 

Детелина Иванова от РИОСВ Бургас обяснява, че имотът е частна собственост. По думите й теренът е около 5 декара и половина, за който има проведена процедура за оценка за съвместимост с предмета и целите на Натура 2000. Самият имот не попада в тази зона, но граничи с нея, пише zonaburgas.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3905 |14.01.2019 Поръчителят и двама багеристи са задържани за разрушените дюни . 1| 3993 |11.01.2019 И днес багери ще рушат постройки във Войводиново . 1| 3700 |17.10.2018 Багери събарят незаконни ромски къщи в Пловдив . 1| 4402 |13.05.2017 Багери разчистваха „Слънчев бряг”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads