Реклама / Ads
4| 5129 |27.08.2020 НОВИНИ

Ексхумират тялото на починалия с COVID-19 абитуриент във Велико Търново

.
Правят ексхумация на починалия с COVID-19 абитуриент във Велико Търново, пишат от ”Труд”. Експертизата на трупа на 19-годишния Христо Денев е по разпореждане на Националната следствена служба.
 

Процедурата в гробищния парк в старата столица е започнала в 10 часа на 27 август. Великотъронвската полиция оказва съдействие като осъществява отцепването на района и охрана, уточняват от "Труд".

 

Преди седмица Софийската градска прокуратура бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на младежа, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Христо бил хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. Девет дни по-късно състоянието му се влошило и бил преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот, на 31 юли, момчето издъхнало.

 

Веднага след постъпването на материалите в Софийската градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в болницата, поради незнание или немарливо изпълнение на определена дейност, е била причинена смъртта на младежа.

 

Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали медици са допуснали грешки при лечението на пациента.

 

В свой пост във Facebook преди дни опечаленият баща написа: "Скъпи приятели и поддръжници, днес бях разпитан като свидетел по образуваното досъдебно производство за смъртта на сина ми. Ето защо, разбираемо и при съобразяване със закона, вече ще бъда далеч по-умерен в информирането ви. Следете развитието и бъдете с нас в молитвите си! Бъдете сигурни, че скритото ще стане явно и че Истината ще бъде постигната!".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4401 |13.07.2020 Пет са жертвите от катастрофата на АМ ”Тракия”. Откриха тялото на шофьора . 5| 4353 |06.07.2020 МЗ ще проверява случая с починалия медик от столичната Спешна помощ . 1| 6707 |03.06.2020 Починалият 77-годишен лекар се върнал на работа в критичен за болницата във Видин момент . 13| 5516 |24.04.2020 Тръмп: Дали не е възможно да инжектираме тялото с дезинфектант?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads