Реклама / Ads
9| 4438 |07.02.2019 НОВИНИ

Експерт: Концепцията на Каракачанов за ромите е скандал и погазване на Конституцията

.
Юлиана Методиева
Концепцията на вицепремиера Каракачанов за ромската интеграция е силно скандална, каза в интервю за БНР Юлиана Методиева. Каракачанов публикува идеите си във фейсбук. Те предвиждат спиране на помощите при отказ от посещаване на училище, задължителна детска градина от 4-годишна възраст, а роми над 18 години, които нямат задължителното основно образование, да го завършат.
 

Включени са и мерки за овладяване на раждаемостта при ромите.

 

Ако ще степенуваме скандалността в този труд на г-н Каракачанов, наистина ще сме затруднени кое е най- и по-. Това, за което говорим в момента, то представлява един демократичен скандал. Красимир Каракачанов обеща да извърши този акт на държавничество като отношение към един етнос и грубо погази абсолютно всичките договорености в конституцията по отношение на равноправието на хората. И това, че той атакува конституцията и не си дава сметка, че България излиза от дори самия дебат, България е извън руслото на ЕС. Такова нещо не може да се случи в една демократична страна, най-малкото защото това, което предлага той с този документ, който, слава богу, тепърва ще бъде внесен и дебатите започват, но самият факт, че го не написал означава, че има огромна криза на демократичното мислене в част от хората, които представляват управлението днес.“, смята експертът.

 

„Дали е предизборен ход, това малко ме интересува, тъй като Красимир Каракачанов е от 25 години, с неговата активна политическа дейност, стъпка по стъпка срутва не само обществения договор., той унищожава хуманитарните стандарти на това общество/…/. Той нови отговорност към тези хора, които в крайна сметка са част от нас., които са системно подлагани на неговата охулваща, неговата дискриминационна реч.“, посочи тя.

 

Юлиана Методиева смята и че е без значение това, че концепцията не е официален документ, а пост в социалните мрежи. Причината е, че като коментарите по нея вече са залели интернет и са се пренесли в национален ефир.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4355 |06.02.2019 Експерт: Банева трябва да води кампания за евродепутат от ареста . 0| 3907 |02.02.2019 Експерт: Иде серия от магнитни бури, ще ударят психиката . 1| 4729 |31.01.2019 Експерт: Основният проблем на Светия синод е страхът от Москва . 1| 4403 |30.01.2019 Експерт: Мълчанието по темата за сексуално насилие е огромно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads