Реклама / Ads
3| 7702 |24.06.2020 НОВИНИ

Експерт по морско право: Случаят с танкера „БАДР“ се развива неприятно за някои хора

.
Адв. Владимиров, танкерът ”БАДР”
Налице е объркване от страна на прокуратурата, надявам се това е неволно. Твърди се, че танкерът „Бадр“ е бил под либерийски флаг, това никога не е било така и няма как да бъде. Има и публикации, че този спор, за този кораб, е свързан с дълг на либийската държава към България и са изкупени някави вземания - това въобще не отговаря на истината.
 

Това коментира пред БНР адвокатът по морско право Владимир Владимиров*, по повод излезли в публичното пространство чатове в телефона на бизнесмена Пламен Бобоков с президентския съветник Пламен Узунов за танкера „Бадр“. Според него тази кореспонденция е в страни от темата. 

 

По думите на Владимиров корабът се е превърнал в символ на това, че администрацията, която се занимава с морското корабоплаване, не винаги е на своето място и не винаги успява да прецени как се развива собствеността върху един плавателен съд. Това е поредният опит за придобиване на активи по съмнителен начин, който да бъде замаскирани с действия от частно-правен спор, тогава защо се забърква дългът на Либия спрямо България, което е публично-правен спор.

 

„Налице са много неизправни документи, свързани с опитите на други фирми да регистрират кораба под чужд флаг, да регистрират мнима собственост. Това нашите съдилища вече са преценили като невъзможно“, допълни адвокат Владимиров.

 

„Случаят с танкера „Бадр“ се развива неизгодно за някои хора, но нещата се случват в интерес на България, за да не изгуби международния си авторитет. Заседанията се движат в правилна посока и са към своя край, истината и законът ще възтържествуват“.

 

Според адвоката е неуместно някои хора да целят възмездие, свързано с този танкер. Той подчерта, че това няма как да е свързано и с отношенията между България и Либия.

 

*Адв. Владимир Владимиров е бивш председател на Надзорния съвет на Параходство БМФ, член на Българската асоциация по морско право, ръководител на Адвокатско дружество „Владимиров и Ко”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6616 |24.06.2020 PR експерт за филма на АКФ: Ако сами не потърсим отговори на въпросите, защо живеем в тази държава? . 1| 4823 |24.06.2020 Експерт: Пари за лечение има, кадри няма . 3| 7489 |22.06.2020 Проф. Радулов: Прокуратурата може да направи за една седмица експертиза за аудиозаписите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads