Реклама / Ads
14| 15924 |20.10.2024 НОВИНИ

Експертът Мариана Кокушева: Вносният пухкав хляб от Германия е пълен с консерванти

.
Мариана Кокушева
Проблем с хляба от Германия разкри Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. В България има внос на хляб. Но, за да е мек и да издържа, този хляб е пълен с консерванти. Най-много има в насъщния, който идва от Германия, разкри експертът.
 

Тя обяви най-добрата новина за българския хляб – той мухлясва на третия ден. Това се случва, защото е с квас и означава, че продуктът е истински и с качествени съставки.

 

Хлябът задържа изключително дълго време цената си. До края на 2024 г. хлябът ще се продава с нулево ДДС и ако всички останали компоненти се задържат в същите параметри, няма да има притеснение на покачване цената на хляба, коментира още Мариана Кукушева.


Тя поясни, че към момента няма място за притеснение за хляба, защото реколтата е добра като количество. Златното зърно на България е с високо протеинови качество и това ще доведе до добър стокооборот за българските земеделски производители, каза тя в студиото на БНТ.

 

По думите ѝ слънцето е свършило прекрасна работа. Българският хляб се работи с най-добрата произведена пшеница и всякакви спекулации от некомпетентни хора, са просто опит за обругаване на хляба, подчерта Кукушева.

 

"България произвежда в пъти повече пшеница и участваме със самочувствие в Черноморския басейн", увери тя.

 

Кукушева посочи, че към момента цената на пшеницата е изключително ниска, а логистиката е много скъпа. Не си струва да се транспортира евтина стока с много скъп транспорт. Сигурността, която дава пшеницата при нейната преработка в мелниците е нещо, което обезпечава финансовия риск на всеки мелничар, обясни тя. И увери - никъде не е засечена преработка на някаква друга пшеница, различна от българската.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2243 |20.10.2024 Кабинетът "Главчев" увеличи чиновниците в Министерския съвет . 3| 5606 |20.10.2024 Конфуций ни учи: Човекът е човек, когато е закусил. Кои думи на Учителя се отнасят за ситуацията у нас? . 2| 2227 |20.10.2024 Страхотен обрат на Гришо за четвърти финал в Стокхолм . 8| 2381 |20.10.2024 Нидерландия е с най-добрата пенсионна система в света. Защо?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads