Реклама / Ads
5| 5775 |03.10.2017 НОВИНИ

Експерти: ГЕРБ останаха без опозиция и се самозабравиха

.
ГЕРБ останаха без опозиция. Като останеш без коректив може да се самозабравиш. В Хасково революцията изяжда децата си. Самият Делян Добрев не е от най-лошите деца на българската политика, но попадна в неблагоприятна ситуация.
 
Така политологът Първан Симеонов коментира в студиото на "България он ер" скандала в общината в Хасково и последвалите оставки. Сред "жертвите" на "Кумгейт" може да попадне  и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който бе обвинен от Елена Йончева, че е назначил свои роднини и приятели на ключови постове в общината.

По думите му огромният проблем в този случай е разпределянето на парите, генерирани от общината  от политиците.

PR експертът Арман Бабикян се съгласи със Симеонов и добави, че когато останеш без съпротивителни сили, започват да се появяват такива вътре в партията. Той подчерта, че същите проблеми ги има в София и в централната власт.

"Добрев е едно от лицата на този модел на управление на цялата страна. Подчинението и отчитането във вертикална посока на този финансов ресурс е лицето на проблема", обясни експертът.

Първан Симеонов и Арман Бабикян коментираха и другия скандал от последните седмици по оста ГЕРБ - Румен Радев. Според  политолога напрежението между ГЕРБ и президента вече минава ниво нагоре и Радев е хвърлил топката в полето на Бойко Борисов.

Симеонов е на мнение, че държавният глава вкарва интрига между ГЕРБ и Борисов. Според него Радев вдига залога, може да рискува да изгуби малко рейтинг и е решил, че нападението е най-добрата отбрана.

"Радев малко смени фокуса на разговора, избяга от стъпалото на изтребителите и отиде на друга почва. Не съм сигурен дали е готов за такава битка. В подобен тип сблъсък винаги е важно къде се намира балансиращата сила", коментира Бабикян.

Според PR експерта Цветан Цветанов е в любимата си роля и в момента разчиства пътя на своя началник към президентския мандат.

"Той се бие, а през това време Борисов се прави на външен министър, който е идеален за президент", посочи Бабикян.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6833 |02.10.2017 Мирослав Найденов: Ако Борисов го няма, и ГЕРБ я няма . 5| 5188 |02.10.2017 Румен Радев: Борисов губи контрол над ГЕРБ и я насърчава срещу мен . 2| 4064 |02.10.2017 Евродепутат: Всички структури на ГЕРБ подкрепиха Делян Добрев . 1| 4662 |01.10.2017 Нинова за коалиция с ГЕРБ: Няма да стане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads