Реклама / Ads
0| 4601 |26.08.2022 НОВИНИ

Експерти по полицейска тактика пред Фрог: Не можеш да спреш влак с въже

.
Мястото на трагедията Източник: БГНЕС
Не може да спреш влак с въже. Така експерти по водене на тактически полицейски действия описват пред Фрог нюз смъртоносната ситуация, при която рейс с мигранти блъсна патрулка и остави двама полицаи на място.
 

Те смятат, че ченгетата са подценили ситуацията, разчитайки, че шофьорът на автобуса ще се респектира от полицейските символи и ще спре.

 

“Видно е, че водачът не се е подчинил преди това на полицейските команди, пренебрегнал е и патрулките, които са го преследвали. 15-годишният шофьор е екстремист по мислене. Най-голям опит в подобни ситуации има американската полиция. Там беглецът се преследва, а не се застава на пътя му.

 

Случвало се е и 10  полицейски автомобила да го следват и да го изведат на безопасно място. Винаги има вариант - или свършва горивото, или водачът вижда, че полицаите не се отказват, заради което спира и бяга. Друга възможност е извън населено място да се поставят шипове, като мястото също се избира, така че да е най-безопасно за пътниците. Факт е, че у нас куца подготовката на състава. Подобни действия би трябвало да се проиграят задължително. Знае се и къде и как да се използват шипове за спиране”. разказват експертите, обучавали се отвъд Океана. 

 

Те са категорични, че трагедията в Бургас напомня тази  в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. Допълват, че трагедията говори и за слаба комуникация между отделните полицейски звена. “Би могло да се помисли камион със същата тежест да застане пред автобуса и да забави движението му.

 

Задачата се свежда до това да се премисли - кола с тежест около един тон се изпречва на пътя на превозно средство, което да речем е със сигурност над 20 тона. Да приемем, че се движи с минимална скорост от 60 км/ч, което в случая е спорно.  Колко време ще му е необходимо, за да спре? Не се ли оказа полицейската кола на самия спирачен път, заради което фаталния удар да е бил неизбежен при тези действия”, попитаха риторично експертите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2876 |21.08.2022 Експерти зоват да се търси отговорност за ПТП-та от стопаните на пътища . 0| 2864 |20.08.2022 Експерти по инфлация: Как го правят аржентинците? . 0| 2880 |20.08.2022 Путин и Макрон се договориха: Експерти на МААЕ влизат в АЕЦ Запорожие . 0| 4105 |19.08.2022 Експерти: Ако АЕЦ Запарожие спре да работи, в Украйна може да се повтори катастрофата с „Фукушима-1“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads