Реклама / Ads
37| 6051 |19.07.2020 НОВИНИ

Експертиза: Евгени Марчев е получил множество травми от побоя пред МС

.
Евгени Марчев
Отоци в областта на главата, кръвонасядания по гръдния кош ”с изразена болкова симптоматика в същата област”, по рамото и бедрото, множество охлузвания по цялото тяло.
 

Това са само част от констатираните от съдебен лекар в Александровска болница травми на студента по право в Хага Евгени Марчев малко след напрежението на протеста на 10 юли. Тогава Марчев беше сред арестуваните за 24 часа, съобщава бТВ.

 

Според съдебномедицинското удостоверение "травматичните увреждания са получени в резултат от действието на твърди тъпи предмети по механизма на удар с или върху такива" и могат  да се получат по времето и начина, по който ги описва Марчев.

 

"Причинили са му временно разстройство на здравето, неопасно за живота", пише още в заключението на лекаря от Клиниката по съдебна медицина и деонтология в Александровска болница.

 

.
Снимка: бТВ

 

В клипове, заснети от свидетели, се вижда влачене на младеж към колоните на Министерския съвет и нанасяне на удари от страна на служители на реда. Това провокира обществено възмущение и проверка на МВР, чиито резултати се очаква да бъдат оповестени следващата седмица.

 

Марчев, който се разпозна в част от кадрите, е бил откаран от ареста в „Пирогов“. От болницата тогава съобщиха, че младежът е настанен в неврохирургията с комоцио.

В петък Евгени Марчев разказа, че при ескалацията на напрежението е бил издърпан от полицаи от протеста, а след това удрян, без да ги е провокирал.

 

Днес премиерът Бойко Борисов коментира случая с думите "Неговият дядо комунист не е дал възможност някога ние да отидем да учим в Брюксел, в Хага, в Лондон, или където и да било. На тяхната възраст, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоактивен прах, ни караха да маршируваме на манифестации с червени връзки. Така че, тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да видят света. Време е в обществото да се проведе дебат по много теми."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 13262 |17.07.2020 Битият от полицаи студент Евгени Марчев: Биха ни, подритваха ни, плюха ни! Снимаха задържано момиче с разголена гръд.... . 22| 8651 |13.07.2020 Слави Трифонов: Бруталният случай с Евгени Марчев показа зловещата истина, че на тази власт й пука единствено за собственото й оцеляване . 52| 25556 |11.07.2020 Евгений Дайнов: Народът, Ахмед! Хората спасиха положението днес . 7| 8278 |10.07.2020 Евгений Дайнов: Доживяхме в момента да слушаме лебедовата песен на Борисов пряко по радиоточката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads