Реклама / Ads
24| 25923 |28.07.2020 НОВИНИ

Елена Гунчева: Гешев отново си подритна дипломата

.
Източник: Facebook
Такова чудо като Каскетчо не само в главна прокуратура, но и в която и да е друга, не се е срещало. Понякога ми дожалява за неговите преподаватели по право /ако въобще са го виждали/, защото си е много срамно да ти е бил студент и сега да го слушаш как не само нищо не е научил, ами и си го казва на всеослушание.
 

След като прегази с калните си галоши презумпцията за невиновност, залегнала не само в българската Конституция, но и в редица международни конвенции и актове, след като накара Монтескьо да се върти като хеликоптер в гроба си при думите му, че разделение на властите не било необходимо /отново нарушение на основен принцип не само на Конституцията, но и на правовия ред/, днес Гешев подхвана и правата на гражданите. И съответно за пореден път обвини адвокатите, като почти ги приравни към престъпници! Защото, видиш ли, защитавали престъпници!

 

В чл.31 ал.3 от Конституцията е посочено, че: "Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда." Днес обаче главният каскет на републиката раздава присъди по медиите.

 

Гешев, отвори си отново /или пък за първи път/ учебниците по наказателно право. Престъпник е само осъден с влязла в сила присъда! Това, че прокуратурата, ръководена от теб, е некадърна да докаже обвиненията и залага на медийни брифинги, а не на събиране на годни доказателства и изготвяне на сериозни и издържани обвинителни актове, е твой проблем.

 

ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО С ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА! Кого наричаш престъпник, мутро недоучила?

 

И битовата престъпност се вихри именно поради некадърното управление и на МВР, което често е в сговор с престъпниците. И насочване на полицията там, където има протести, а не там, където има опасност от престъпления.

Всеки има право на защита и никой не е престъпник, докато съдът не го обяви с влязла в сила присъда. Адвокатите защитават клиентите си. Те не могат да арестуват, не могат да повдигат обвинения, не могат да манипулират доказателства и да публикуват чатове по медиите.

 

Според Каскетчо хората се притеснявали повече от битовата престъпност, а не от другата. Не позна, каскет, не позна. Защото икономическата престъпност, корупцията и кражбите на държавни пари е с много по-голяма степен на обществена опасност и косвено всеки един български гражданин е засегнат от нея. Хайде стига ни прави на камилчета!

 

ПРАВОТО И ЗАКОНЪТ СА НАД КАСКЕТА ТИ, ГЕШЕВ!

 

Елена Гунчева

 

* Мислех под името си да пиша "адвокат", но явно скоро нашето съсловие ще бъде официално обявено за престъпници, така че ще почакам....неведоми са пътищата каскетски!




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 6881 |28.07.2020 Гешев „роди“ бисер: София и жълтите павета не са България . 3| 5909 |28.07.2020 Петър Бояджиев: Идеологията на Борисов е лъжата. Лумпените ги видяхме на протестите в подкрепа на Гешев . 11| 5366 |28.07.2020 Гешев говори за себе си в трето лице: Главният прокурор няма лични врагове . 24| 5678 |28.07.2020 Гешев да не остане по-назад от Борисов. Хукна към Велики Преслав да бори битовата престъпност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads