Реклама / Ads
11| 6555 |05.04.2019 ПОЛИТИКА

Елена Йончева: Трябват нови избори и рестарт на системата

.
Елена Йончева
Намираме се в парламентарна криза, тотална липса на доверие в държавните институции. След като и човекът, който оглави антикорупицонната комисия, вече е обект на подигравки, сме достигнали дъното. Трябват нови избори. Няма нищо страшно в тях. Това е възможност за рестарт на цялата система. Това заявява в интервю за ”Фокус” депутатката Елена Йончева.
 

Йончева коментира и темата "апартаментгейт": Тя не се изчерпва. Това е само върхът на айсберга. Ние не говорим за нарушен морал. Това е най-малкото. Става дума, затова, че е погазен законът. Ще ви цитирам Закона за противодействие на корупцията, където в чл. 3, ал. 1 се казва, че корупция е налице, когато в резултат на заемана висша публична длъжност лицето злоупотребява с власт с цел пряко или косвено извличане на материална облага. Това е случаят не само с Цветан Цветанов, на и с всички, за които стана ясно, че са закупили имоти, чиято пазарна цена е в пъти по-висока... Да напомня, че г-н Цветанов каза преди няколко дни: „Няма кой да ме накаже“. Буквално го цитирам, но той каза и още нещо, че излиза по-силен от Народното събрание, че вместо Цветанов, ще видим „Цветанов плюс“. Бих искала да попитам какво означава „Цветанов плюс“. Дали това означава, че г-н Цветанов, който ще работи активно и ще се съсредоточи цялата своя енергия за предстоящите избори, подготвя мащабна манипулация на изборния процес? Какво означава „Цветанов плюс“?, посочи депутатката.

 

Тя прави и кратък обзор на своите разследвания за корупция в България: Направихме разследване за корупция за стотици милиони при строителството на оградата на българо-турската граница. То е в прокуратурата. Води се раследване и главният прокурор обяви преди два месеца, че има сериозни индикации за корупционни схеми. Ние сме подали в прокуратурата 2018 г. сигнал за изграждането на феодалната система в Хасково, затова как един областен председател на ПП ГЕРБ на практика назначава както той сам каза своя „Дрийм тийм“ и по какъв начин той усвоява обществени поръчки за стотици милиони. Това също сме внесли в прокуратурата. Чакаме конкретен отговор. На Вашия въпрос, какво да очакваме. Работим по още, разбира се, теми. Каквото не пипнеш в България, то не е тема. Голямата тема, по която работим, са пътищата. България получава стотици милиони, милиарди от ЕС, за да може българинът да живее по-добре, по-достойно, по-справедливо и това не се случва. Според специалистите, с които сме разговаряли, голяма част от бюджета на пътищата на практика се връща към управляващите. По този начин българските строители, които са много добри, не разполагат със съответния бюджет. След като бъдат завърешни пътищата, започва ремонт след ремонт. Тук вече се харчат не само европейски, но и бюджетни средства. Част от тези пари захранват и така наречения изборен процес, изборната машина, а г-н Цветанов очевидно е много добър в нейното управление, заяви още Йончева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5044 |17.03.2019 Корнелия Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост . 14| 5968 |16.03.2019 Станишев: С Елена няма да се сблъскаме, приятели сме . 4| 11382 |23.01.2019 Атанас Атанасов: Това, което се случи с Елена Йончева, е тежка грешка на Борисов . 6| 5613 |22.01.2019 Нинова: Стоя твърдо зад Елена Йончева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads