Реклама / Ads
2| 3892 |26.09.2017 НОВИНИ

Елена Йончева твърда, че оградата по границата крие корупционни схеми

.
Източник: БГНЕС
Бях многократно на българо-турската граница и трябва да ви кажа, че няколко пъти станах свидетел как група от 30-40 души - от тях някъде около една трета деца, включително и бебета, буквално преминават това възпрепятстващо съоръжение, може би за 6 до 10 минути. Това заяви депутатката Елена Йончева, която продължава разследването за корупционни схеми при вдигането й.
 

Действително целта на оградата не е да спре бежанците, но тя е възпрепятстваща, но в случая тя не изпълнява своите функции, допълни тя пред БНР.

Големият въпросът е защо тя не ги изпълнява. Първият проблем е, че тази ограда не е изградена спрямо средствата, които са отпуснати и проектите, които са били направени първоначално. И поради тази причина дадох и на прокурор наличната документация и нашите обосновани съмнения за тежки корупционни практики, защото в нарушение на закона шефът на "Гранична полиция" договаря с областната управа как трябва да изглежда и какъв трябва да бъде проектът за оградата - тук има големи нарушения и аз имам информация, че прокуратурата и ДАНС действително са се заели с разследване на този случай, защото той касае националната сигурност. И тук ние не говорим за някакво заяждане дали да бъде едноредова, триредова или седемредова оградата, а доколко действително тя изпълнява тези функции, за които ние всички сме дали тези стотици милиони лева. Така, че моето наблюдение показва, че тя не изпълнява своята възпрепятстваща функция, обобщи Елена Йончева.

Тя постави и въпроса за състоянието на системата за наблюдение по границата. Тя коментира и правителствения доклад за националната сигурност, като отбеляза, че той е прекалено общ и допълни: Аз смятам, че той не е обективен, аз смятам, че той не назовава нещата с техните имена и от тази гледна точка смятам, че това е един опасен доклад, защото когато не показваш каква е реалната картина, ти не можеш да вземеш съответните мерки за своето бъдеще. Една от темите, която не беше спомената - една реална опасност пред България, това е намесата на съседна държава във вътрешнополитическите процеси на България. По време на изборите през 2016 година турската държава открито застана зад създаването на партия ДОСТ. Това го няма (в доклада), това е безпрецедентна намеса за последните 27-30 години в България, беше категорична журналистката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6556 |03.08.2017 Нови правила за Зелена карта за имиграция в САЩ . 2| 7159 |31.07.2017 Учени: Може да сме сами във Вселената . 3| 5793 |20.07.2017 Разширяват ”Зелената зона” в София от 1 октомври . 1| 5998 |16.07.2017 Елена Йончева подала сигнал за нелегални сирийци на границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads