Реклама / Ads
9| 7075 |05.06.2020 НОВИНИ

Еленко Божков: В момента кредитираме Топлофикациите на Ковачки, закъсняла е оставката на Теменужка Петкова

.
Еленко Божков
Цената на парното, която ще плащаме от юли е по-висока с 22 процента в сравнение с цената през март и април. Тази цена ще плащаме, понеже има прогнозна до края на юни следващата година. Всякакви шикалкавения са ненужни и излишни. Това каза енергийният експерт Еленко Божков по БТВ.
 

Това следва от промяната в Наредбата. Тя трябва веднага да бъде отменена. КЕВР си правят тази Наредба. Цената е прогнозна, но тя ще се плаща. Наричат я прогнозна, защото тя ще се сравнява в истинската цена, която КЕВР определя. Те, вместо да изчисляват реална цена, дават прогнозна, което е абсурд. Цената на природния газ ще бъде увеличена, съгласно техните сметки.

 

Защо го правят това нещо, след като всеки месец, съгласно договора на руснаците се определя актуализирана цена на природния газ. Трябва да се отмени Наредбата и да се изчислява всеки месец или на три месеца.

 

Цената, която ще заплащат абонатите на Топлофикация София ще бъде по-висока с 22 процента спрямо цената, която те са плащали през март и април. И така ще плащат до 2021 година. Какво има повече да се обяснява. Премиерът е прав.  Колкото по-бързо поиска оставката на Теменужка Петкова и Иван Иванов, винаги реакцията му ще е закъсняла. Сега плащаме по потреблението от март и април миналата година.

 

Ние в момента кредитираме ТЕЦ чрез прогнозно потребление. Сега ще ги кредитираме още веднъж по прогнозна цена. Големите Топлофикации са 12 , а 8 от тях са на Христо Ковачки. Ние трябва да кредитираме Топлофикациите на Ковачки. Точка.  

 

В разговора се включи министър Теменужка Петкова. След думите й, Еленко Божков заключи: Това е емоционален изблик, който показва, че Теменужка Петкова въобще не за това място.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 11379 |04.06.2020 Васил Божков: За кой ли от всичките ми сигнали говори Гешев? . 51| 8669 |02.06.2020 Борисов за Божков: Не коментирам тезите на обвиняеми . 51| 13883 |31.05.2020 Васил Божков: Утре Али Баба ще ви разкаже истинската история

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads