Реклама / Ads
1| 4833 |18.12.2019 НОВИНИ

Емануил Йорданов: Злоупотребата с права от прокурори е проблем в наказателното производство

.
Емануил Йорданов
Един от най-големите проблеми в наказателното производство е злоупотреба с права, което си позволяват някои прокурори. Безобразно задържане под стража на обвиняеми със и без нужда. За съжаление и някои съдии се подлъгват по исканията на прокурорите.
 

Това каза пред БНР Емануил Йорданов, адвокат по наказателни дела и бивш вътрешен министър.

 

"Очаквам промяна на поведението на новия главен прокурор Иван Гешев, която да съответства на длъжността, която вече заема. Препоръчвам повече ефективност, отколкото ефектност.", каза още той.

 

Според него със сигурност са необходими промени в Конституцията: „Когато говорим по тази тема, първо трябва да си зададем въпроса дали обществото е доволно от работата на прокуратурата. Не сме виждали социологическо проучване, което да сочи някакво сериозно одобрение на тази работа“.

 

„В последно време се натрупаха много проблеми в наказателните производства и голяма част от тях се дължат на прокуратурата. За съжаление никой не ги отчита, включително и при избора на главен прокурор не бяха споменати. Нужно е да се променят доста неща в прокуратурата и това може да стане само с промяна на Конституцията, която да се направи от Велико народно събрание“, каза още Йорданов.

 

По повод думите на проф. Георги Близнашки, че Конституцията няма никакви конструктивни дефекти, Йорданов коментира, че като млад адвокат е шофирал „Жигули“, която също не е имала никакви конструктивни дефекти, но при първа възможност си е купил нормална кола.

 

„Главният прокурор определено е безконтролен. Проф. Близнашки говори за управленска козметика“, отбеляза още Емануил Йорданов.

 

„Главният прокурор по Конституция осъществява методическо ръководство на всички прокурори. Е как някой ще разследва главния прокурор, когато той осъществява над него методическо ръководство“, допълни юристът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5701 |08.12.2019 Тошко Йорданов: Отказът на СГС да регистрира партията ни е политическа поръчка . 6| 6046 |14.11.2019 Емануил Йорданов: Мечтата ми за добър главен прокурор се отложи със 7 години . 0| 4837 |30.09.2019 Емануил Йорданов: „Полфрийман“ стана част от кампанията за избор на главен прокурор . 7| 5327 |10.09.2019 Емануил Йорданов: Шпионският казус може да навреди на отношенията ни с Русия, можеше и без думкане на тъпана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads