Реклама / Ads
2| 4960 |23.05.2020 НОВИНИ

Емил Караниколов: Неизбежна е намесата на държавата в бизнеса на бензиностанциите

.
Емил Караниколов
Неизбежна е намесата на държавата в бизнеса на бензиностанциите. Държавата ще бъде предвидим партньор. Не е вярно, че държавата не може да управлява. Всеки, който е бил нелоялен, обаче трябва да се притеснява.
 

Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов пред БНТ. Коментарът му е във връзка създаването на държавни бензиностанции.

 

"Държавните бензиностанции ще бъдат търговско дружество, което ще изгради своя модел, ще определи своите точки и ще работи така, че да е ясен е пример за това как се формират цените, каква е конкуренцията.", каза още той.

 

"Това за бензиностанциите интересува хората, защото те са свикнали да виждат държавното и искат държавното. Тук важното е данъчните складове. През тези данъчни складове могат да влязат нови играчи. Колкото повече играчи влязат, колкото повече от различни места носят гориво, толкова ще имаме по-добри цени, толкова ще имаме и по-добро качество на горивото.", дъпълни министърът.

 

Пада цената на горивото – това идва при нас след 14 – 15 дни, но когато тя се вдигне – това се случва веднага в България, коментира Караниколов и разкри, че по темата с държавните бензиностанции ще се срещне с Веселин Марешки.

 

От бензиностанциите, от горивото се интересуват гражданите, напомни министърът и поясни, че колкото повече играчи се включат, ще е толкова по-добре.

 

Във връзка с ДДС-то за ресторанти и туризъм от 9%, Емил Караниколов заяви, че министърът на финансите и на икономиката гледа винаги всички сектори .

„Работата на всички финансови министри е да пази държавния резерв. Негова работа е да има повече приходи и по-малко разходи“, каза той. Въпреки всичко подкрепи идеята за ДДС-то и  поясни, че именно ресторанти и туризъм са най– пострадали заради COVID-19. „Не очаквайте обаче, че цените ще паднат“, заяви министърът и добави: „Нека да видим дали тази мярка ще помогне“.

 

Относно какво се случва сега, Емил Караниколов заяви, че няма да каже неговото мнение, а това на Европейската комисия и напомни, че в момента около 15% от бизнеса в страната е фалирал. По думите му, според ЕК България е влязла много добре в пандемията от COVID-19 и най – вероятно така и ще излезе.

 

На въпросът  ще има ли лято, Емил Караниколов призова: „Изберете това лято България“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5921 |21.05.2020 Емил Радев: ЕК не е взела формалното решение да спре мониторинга, но той отпадна . 0| 5073 |18.05.2020 Емил Караниколов: Държавните бензиностанции ще са балансьор в градовете . 2| 4993 |14.05.2020 Емил Димитров: Шламохранилището в Перник не трябва да работи от 2016 г. . 16| 4808 |07.05.2020 Емил Караниколов: Очакваме голям инвеститор към автомобилостроенето, но не прави точно автомобили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads