Реклама / Ads
4| 3456 |15.12.2021 НОВИНИ

Енергийната комисия предложи смяна на срока на действие на мораториума върху цената на тока

.
Източник: БГНЕС
Енергийната комисия предложи Народното събрание да смени срока на действие на наложения мораториум върху цените на тока и парното за битовите потребители. Членовете гласуваха срокът да е от с начална дата от 16 декември 2021 до 31 март 2022 година. ”За” новото предложение гласуваха 8 депутати, двама бяха против и двама членове на комисията се въздържаха. Предложението ще бъде внесено в пленарна зала за гласуване утре - 16 декември.
 

Предложението за замразяването на цените бе направено по-рано от ГЕРБ-СДС. То беше подкрепено от всички парламентарни групи без ДПС.

 

Междувременно след наложения мораториум КЕВР се отказа да вдига цената на тока, поне засега.

 

"Решението за мораториум върху цената на тока ще трябва утре да се отмени. Не ви го казвам като назидание, нито като човек с дълъг опит, казвам го като загриженост. Не може парламента да прави грешка върху грешка. Трябваше да намалим 15% на ДДС и щяхме да намалим цената на тока за бита", заяви Рамадан Аталай в началото на заседанието.

 

"Не съм съгласна с думите на началника на кабинета Лена Бориславова, че решението за мораториум трябва да се отмени. Не съм съгласна за пореден път НС да изпълнява волята на говорител или началник на кабинет при взето вече решения. Това дали решенията са правилни или не, не мисля, че може тя да коментира. Не е съществувала практика до сега друг освен министър или премиер да коментира и да задължава парламента", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

Тя настоя да се отправи предупреждение към екипа на премиера Кирил Петков и специално до Лена Бориславова да не изземват различни функции по отношение на законодателния орган на България.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3261 |06.12.2021 Слави Василев: След рокади, комисията на Цацаров може да игае роля на втори главен прокурор . 33| 14483 |03.12.2021 Кирил Петков: Ще предложим Бойко Рашков за вътрешен министър. Гешев трябва да си ходи . 4| 3204 |03.12.2021 Компания предложи специален тест, засичащ Омикрон . 1| 2980 |03.12.2021 Каримански, ИТН: Да впрегнем цялата си мощ и да предложим истинска промяна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads