Реклама / Ads
0| 6039 |26.03.2018 НОВИНИ

Ердоган е идвал и преди в Евсиновград, но не като президент на Турция

.
Преди пет години - през 2012 г.през май се срещнаха тогавашните премиери на България - Бойко Борисов по време на първия му мандат,на Турция - Реджеп Ердоган и на Катар - Хамад бин Джасим ал Тани.
 
Месеци преди това бе посещението на премиерът Бойко Борисов в Анкара и тогава беше обявено, че премиерите на България, Турция и Катар ще проведат тристранна среща във Варна в края на май. Тогава в коментара на турската агенция АНКА от 14 май за планираната визита на Реджеп Ердоган основният акцент е поставен върху изказването на Николай Младенов, външен министър по онова време, пред участниците във форума. Като уточнява, че "работното посещение на Ердоган ще бъде кратко", агенцията цитира думите на нашия външен министър за "готовността на България да установи тясно сътрудничество с Турция във военната област и очаква това сътрудничество да бъде много успешно". Според Младенов, в последно време двустранните отношения били отбелязали своята връхна точка и освен във военното производство, съществували отлични условия за сътрудничество в областта на енергетиката, транспорта и съобщенията, туризма. Евентуалното сътрудничество в енергийните проекти щяло да осигури "диверсификация" и сигурност на източниците за Европа.

На 4 май 2012 г. у нас пристигна външния министър на Катар Халед ал Атия и тогава се разбра, че премиерът Хамад бин Джасим ал Тани ще пристигне в България "в средата на май". Промяната в програмата на премиера на Катар беше "отчетена" от турския премиер Ердоган и този факт наложи идването му у нас да бъде "изтеглено" по - напред, а на нашия Борисов не му оставаше нищо друго, освен да се съгласи и спешно да подготви посрещането на двамата гости.
Две години преди това, през 2010 г. Ердоган също е идвал на посещение у нас, но в София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8953 |26.03.2018 Емилия Славкова за Фрог: Борисов прави поклон към Ердоган във Варна . 3| 7438 |26.03.2018 Граждани посрещат Ердоган: Лозенград е български, помним Одринската епопея! . 12| 7082 |26.03.2018 Костадинов: Нашата власт и Борисов се държат като вилает на Ердоган . 7| 6169 |25.03.2018 Блокират Варна заради срещата Ердоган-ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads