Реклама / Ads
1| 5069 |04.09.2017 НОВИНИ

Министър Нанков в Катар, Борисов два пъти ходи, но инвестиции не докара

.
В качеството си на български премиер Борисов вече два пъти възглавява официална делегация на посещение в Катар. Първото посещение е през 2012 година, второто-през 2015. Въпросът е дали през 2018 ще се спази традицията и премиерът отново ще отлети до емирството.
 
В ролята на първата лястовичка, предсказваща ,че това ще се случи днес влиза регионалният министър Николай Нанков, който ще е гост на официалната церемония по откриването на пристанище „Хамад“ – един от най-значимите инфраструктурни проекти в Катар. Събитието ще се състои на 5 септември, съобщават от Министерството на регионалното развитие.

Нека припомним, че и в двата случая на посещение на българска правителствена делегация, правилните медии се задъхваха от умиление и радост, какви арабски инвестиции ще потекат сега ,как Катар ще строи магистралата "Черно море", как идват едни богати петролни шейхове с огромни портфейли и харчат ли харчат у нас.

Разбира се ,нищо такова не се случи, въпреки че рамо удари и президентът Плевнелиев, който пък измисли вероятността с Катар да правим газов коридор "север-Юг". Но освен приятното прекарване на родните министри, май нищо запомнящо се не остана от катарските визити. С едно изключение-след първото си посещение, вероятно осенен свише Борисов уволни двама министри- Трайчо Трайков и Стефан Константинов.

Сега е ред на регионалния министър да се поразходи до Катар и да види как стоят нещата с арабските инвестиции. Шумът от неговото туристическо пътуване естествено ще е доста по-скромен, отколкото когато Борисов е в делегацията. При последното си пребиваване в емирството премиерът се срещна и с шефа на Организационния комитет за световното първенство по футбол през 2022 година. Вероятно това е и най-плодотворната му среща, особено, ако си е осигурил пропуск за мача на откриването.

Екип на Фрог нюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 13547 |31.08.2017 Илиян Василев: Този министър на икономиката спешно да си дава оставката! . 1| 3733 |29.08.2017 Екоминистърът: Част от НАТУРА е включена по невнимание . 0| 4226 |25.08.2017 Зам.-министър за скандала в СМГ: Не може директор да разединява . 1| 4716 |22.08.2017 Бивш социален министър: Дефицитът в пенсионната система расте главоломно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads