Реклама / Ads
1| 4136 |11.04.2019 НОВИНИ

Румен Радев пристигна на официално посещение в Катар

.
Румен Радев
Българският президент Румен Радев пристигна на официално посещение в Държавата Катар по покана на Н.В. емира на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. Сред темите на разговорите в Доха, които предстоят ще са съвместни проекти във високотехнологични сектори, задълбочаване на партньорството между България и Катар в сферата на енергетиката, иновациите, инфраструктурата, земеделието, увеличаване на инвестициите в български индустриални зони.
 

Дипломатическите отношения между Република България и Държавата Катар са установени през 1990 г. През миналата година емирът на Катар беше на първото си държавно посещение в България по покана на президента Румен Радев.

 

Шейх Хамад Бин Халифа Ал-Тани, който е баща на настоящия емир на Държавата Катар и му отстъпва престола през 2013 г., е посетил България на 14-15 април 2009 г. На 25 април 2009 г. шейх Хамад Бин Халифа Ал-Тани посещава София повторно за участие в международния енергиен форум на високо равнище.

Катар е заинтересован от сътрудничеството с България преди всичко в икономическата сфера и сътрудничество в областта на инфраструктурата, инвестиции в областта на недвижимите имоти и сътрудничество в областта на здравеопазването и образованието.

Президентът Румен Радев ще бъде посрещнат в Доха с официална церемония от емира Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. Предвидени са среща „на четири очи“, както разговори между двете официални делегации. Президентът Радев ще открие Катарско-български бизнес форум Катар е заинтересован от сътрудничеството с България преди всичко в икономическата сфера и сътрудничество в областта на инфраструктурата, инвестиции в областта на недвижимите имоти и сътрудничество в областта на здравеопазването и образованието.

 

Българският президент ще се срещне с представители на българските граждани, които работят и пребивават на територията на Държавата Катар, които са около 400 души. В основната си част са висококвалифицирани специалисти, които работят в сектори, като строителство и проектиране, въздушен транспорт, туризъм, спорт, образование, здравеопазване, научни изследвания и др.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4192 |10.04.2019 Ралица Добрева и Илияна Радева се заклеха като депутати . 2| 4440 |09.04.2019 Лиляна Радева заема мястото на Данаил Кирилов в НС . 7| 7227 |09.04.2019 Мира Радева: България е в лидерска криза . 19| 6434 |08.04.2019 Радев посече властта: Има институционална криза в борбата с корупцията, управляващите наложиха беззъб закон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads