Реклама / Ads
0| 3247 |21.04.2022 НОВИНИ

Ердоган: Турция смята да изгради най-силния флот в света

.
Реджеп Тайип Ердоган Източник: БГНЕС
Турските военноморски сили и бреговата охрана са спасили живота на стотици хиляди нелегални мигранти във водите на Средиземно и Егейско море, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, като обеща, че усилията на правителството да превърне турските военноморски сили в най-силния флот в света ще продължат без прекъсване.
 

"За Турция, чиито три страни са заобиколени от морета, е необходимост, а не избор, да има силни военноморски сили. Ето защо отдаваме особено значение на подобряването на военноморските ни сили както по отношение на оборудването, така и по отношение на личния състав и поддържането им в готовност да допринесат за защитата на родината", заяви Ердоган във видеопослание на военното учение "Синя родина", провеждано от турските военноморски сили в Средиземно и Егейско море от 11 април.

 

Най-голямото военноморско учение на Турция се провежда с участието на 122 кораба, 41 самолета и 12 000 военнослужещи между 11 и 21 април. Ердоган заяви, че учението е приключило успешно и турските военни са показали, че са „винаги готови“, цитира „Хюриет“.

 

Ердоган обеща да продължи да работи за превръщането на турските военноморски сили в едни от най-силните сили в региона и в света, като построи нови подводници и разработи нови национални оръжейни системи.

 

''Нашата армия е тази, която провежда най-значимите кампании за хуманитарна помощ, наред с работата си по защита на нацията'', каза Ердоган, като обърна внимание на факта, че турските военноморски сили са спасили живота на десетки мигранти по моретата, докато някои развити и модерни държави оставят тези хора на произвола на съдбата.

 

''Спечелихме признанието на света благодарение на нашите операции за хуманитарна помощ и дейности по търсене и спасяване от Украйна до Либия и от Африка до Централна Азия'', отбеляза Ердоган.

 

Той също така похвали турската армия и нейния личен състав, които в момента провеждат мащабна антитерористична операция в Северен Ирак - операция "Claw Lock".

Заедно с военноморските кораби в учението "Синя родина" са включени и много хеликоптери, изтребители и въоръжени дронове, предава БГНЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4158 |21.04.2022 Турция: Държави членки на НАТО искат войната в Украйна да продължи . 0| 3169 |21.04.2022 Петков бил заврян зет, смята Митов от ГЕРБ . 0| 2941 |20.04.2022 Бомбен атентат срещу автобус в Турция . 0| 3079 |19.04.2022 Ердоган: Събитията в Буча и Ирпен хвърлят сянка върху усилията за прекратяване на войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads