Реклама / Ads
0| 3440 |13.06.2022 НОВИНИ

Есента ще имаме нови избори, прогнозира политолог

.
Източник: БГНЕС
"Есента ще имаме нови избори". Това прогнозира пред БНР политологът Слави Василев.
 

Той призна, че донякъде симпатизира на действията на "Има такъв народ": "Но те натрупаха много негативи на свой гръб. Избирателят няма да им прости провала на тази коалиция, колкото и избирателят да не я харесва. Ако съдим по социологията ПП вече не е първа политическа сила, някъде зад ГЕРБ са. Тези 6 месеца на управление на Кирил Петков заличиха 10-годишния спомен от Бойко Борисов и отново той е първа сила. ... Правителството на ПП ще падне, защото не може да осъществява нужното водачество, а не защото ИТН е прокси на Кремъл, на Путин...".

 

Политологът подчерта, че в българската политика липсва лидерство:

 

"Нито една партия не може да пробие, ако няма лидер, а Слави Трифонов се е скрил отзад, стои в тъмен фон. Да си политически лидер означава да бъдеш достъпен. Да можеш да говориш, да имаш ежедневен контакт с хората. Борисов в това беше много добър. Петков не владее достатъчно добре материята и затова няма да успее да задържи правителството". 

 

Според Слави Василев Стефан Янев не е достатъчно активен, за да се позиционира като изявен лидер:

 

"Янев не е така активен, както е Костадин Костадинов (лидерът на "Възраждане" - б.р.). Стефан Янев изпуска контрола и това ще му се отрази. Той сега трябва да бъде всеки ден в медиите. Хората търсят следващия лидер. Президентът Румен Радев очевидно не иска да се въвлече в тази парламентарна битка. В един момент ще опрем до неговата отговорност да сформира служебен кабинет и той е необходим да стои отстрани на онази политическа буря, която ще определи състава на следващото Народно събрание. Стефан Янев е влязъл в нея, но не виждам да е достатъчно активен и да се бори". 

 

Василев смята, че рейтингът на президента е пострадал заради това, че е "акуширал" появата на ПП.

 

"Партиите, които останаха в коалицията, ползват удобния претекст, че сега не е време за нови избори... ДБ и БСП не искат да отиват на избори, защото вероятността да пострадат е голяма", коментира още политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3017 |13.06.2022 Още вълнуващи преживявания и печалби от WINBET с новия Bell Link джакпот . 0| 3167 |13.06.2022 42 са новите случаи на COVID-19. Втори пореден ден без жертви . 0| 3355 |11.06.2022 Мащабни протести готвят артистите в началото на есента . 0| 3342 |11.06.2022 Шефката на ЕК на втора визита в Киев. Становището за еврочленството на Украйна идва скоро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads