Реклама / Ads
16| 4045 |22.07.2024 НОВИНИ

Етиен Леви: Приключих с "Величие"! За мен тази партия е затворена книга

.
Етиен Леви
"Приключих с "Величие"! За мен тази партия е затворена книга. Албена Пекова няма никакво право чрез медиите да прокламира лозунги да напускаме парламента."
 

Това каза депутатът певец Етиен Леви в отговор на призива на шефката по документи на "Величие“ Албена Пекова седем депутати, сред които Етиен Леви и Николай Марков, незабавно да напуснат Народното събрание.

 

"Никога не съм се виждал очи в очи нито с Пекова, нито с Ивелин Михайлов, не съм разговарял дори с двамата“, категоричен е Леви.

 

Казва, че на последната среща на партията в НДК отдалеч е зърнал Михайлов, като бизнесменът се е появил за малко на сбирката.

 

"Към двамата имаше открита покана от г-н Марков преди изборите да застанат с имената си и лицата си на изборите, да влязат в листите и да участват в парламента, но и двамата са отказали с думите: "Вие работете вътре, ние ще помагаме отвън". Защо? Не стана ли ясно вече на всички, че те двамата и останалите 6 души, които са депутати от "Величие“, са хора с особено тежки зависимости? Не е ли ясно, че пробивът е при тях и те действат по нечие нареждане, те измениха на обещанията, дадени пред хората", категоричен е Етиен Леви и допълва: "Ние, изброените, няма да напуснем парламента, защото не сме членове на "Величие“. Ние сме избрани от гражданската квота на партията и само избирателите имат правото да поискат да напуснем парламента", отсича певецът и настоява, че на 100% той и останалите нарочени от Пекова депутати не са изменили на позициите си.

 

"Aз продължавам да твърдя, че съм чист пред съвестта си, че влязох с ясната мисъл, че участвам в нещо много стойностно и чисто, че съм избран мажоритарно от гражданската квота, а не от партия "Величие" за депутат, че продължавам да отстоявам идеите че има много какво да се направи за културата, за образованието, за екологията, за вероизповеданието и заради тяхното отцепване партията изгуби субсидиите и правото си на глас в парламента."

 

Депутатът с огорчение призна, че се е наслушал неприемливи обидни на квалификации по свой адрес като "мръсно еврейско лайно“, "скапан чифута и други, откакто е в парламента, но "мръсотията, подкована от невежество и простащина, е разбираема", въпреки че:

"Аз съм нов в парламента, за мен той е свята институция, възпитан съм на уважение към него, а като попаднах вътре, видях един зоопарк, пълен с дюдюкания, подмятания и просташки манталитет.“

 

По думи на музиканта той следи внимателно процесите не само в партия "Величие“, а като цяло в парламента, за да разбере и прозре истината зад случващото се в политическия бурен живот на България в момента.

 

"Убеден съм, че наличието на 40 независими депутати на скамейките не е случайно, а добре подготвен и реализиран проект, защото по този начин се губи гласът на непослушните тоест независимите, защото ние нямаме право на 40 изказвания от трибуната, а само на едно. И това не е случайно, а добре планирано и успешно реализирано от политическите кукловоди явление", настоява Етиен Леви, пише "България Днес“ .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2187 |22.07.2024 Голяма част от софиянци остават без топла вода до средата на август. Ето защо . 14| 3156 |22.07.2024 Хайде големците да се разберат за пожарите, че стават за смях. А и ни писна от лакърдии, докато горят къщи . 1| 3003 |22.07.2024 Починали са мъжът и детето, ударени от мълния в Стара планина. Другото дете е в стабилно състояние /обновена/ . 0| 2253 |22.07.2024 Eвропейската комисия с нови насоки за правата ни във въздушния транспорт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads