Реклама / Ads
8| 4269 |21.12.2023 НОВИНИ

Ето коя кандидатка, подкрепяща мира в Украйна, се изправя срещу Путин

.
Владимир Путин срещу Екатерина Дунцова
Екатерина Дунцова, която призовава за мир в Украйна, представи в сряда документи в Централната избирателна комисия на Русия, за да се регистрира като кандидат за президентските избори в страната през 2024 г.
 

Регионалният законодател се надява да отправи предизвикателство към Путин, като популяризира визията си за "хуманна "Русия", която е мирна, приятелска и готова да си сътрудничи с всички на принципа на уважението".


В разговор с журналисти в Москва в сряда Дунцова заяви, че се надява събитието да вдъхнови нейните поддръжници.


Ако бъде приета като независим кандидат, бившата журналистка ще трябва да събере 300 000 подписа в своя подкрепа от поне 40 руски региона.


"Чувствам се изпълнена с удовлетворение: Направихме всичко, което трябваше да направим. Направихме тази крачка и мисля, че това трябва да вдъхнови хората, които ни подкрепят", каза тя.
"Надявам се, че поне ще бъда регистрирана като кандидат. Но, разбира се, събирането на подписи е огромна работа и се надявам, че хората ще вземат активно участие".


В предишно интервю за Асошиейтед прес Дунцова заяви, че се страхува от предишните посегателства на Кремъл срещу опозиционни активисти и протестиращи.


Но тя настоя, че е необходимо да се "представи алтернатива" на Путин и неговата политика.

Тя заяви, че ако бъде избрана, първият ѝ президентски указ ще бъде за освобождаване на "политическите затворници" в Русия, без да посочва имена. В предишни изказвания тя говори за готовността си да освободи заклетия враг на Путин - антикорупционния активист Алексей Навални.
Дунцова направи първите си стъпки към статута на кандидат в неделя, когато кандидатурата ѝ беше подкрепена от 500 поддръжници, както се изисква от руското изборно законодателство.


Повече от 500 души се събраха в Москва, за да подкрепят кандидатурата, според актуализациите в Telegram на Sota, руско информационно издание, което отразява опозицията, протестите и въпросите на човешките права.


Срещата в крайна сметка протече безпрепятствено, въпреки че електричеството на мястото на събитието за кратко спря, а охраната първоначално отказа да допусне някои хора в сградата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3919 |21.12.2023 Радослав Бимбалов: За пореден път българският президент унижи институцията, която би трябвало да представлява . 1| 3571 |21.12.2023 Украйна легализира медицинския канабис . 0| 3956 |21.12.2023 ЕК е изплатила последната за годината вноска от 1,5 млрд. евро от финансовата помощ за Украйна . 31| 18030 |21.12.2023 Братя Домусчиеви изплуваха покрай скандала с кораба “Верила” и кокаина за милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads