Реклама / Ads
45| 11564 |22.03.2015 НОВИНИ

European voice подразбра: Георгиева тайно планира да се кандидатира за шеф на ООН

.
Кристалина Георгиева
Авторитетното издание "European voice", базирано в Брюксел, излезе с материал за българския еврокомисар Кристалина Георгиева.
 
В статията, озаглавена "Don`t rain on her parade" (в превод - "Не ѝ проваляйте плановете"), се допуска, че Георгиева има намерение да се кандидатира за генерален секретар на ООН и е използвала настоящата си позиция на вицепрезидент на Европейската комисия, за да участва в отминалата Трета световна конференция на ООН по въпросите на намаляване на риска от бедствия, проведена неотдавна в Япония, информира БГНЕС.

"По миналогодишните стандарти не бе никаква изненада да видим вицепрезидента на Европейската комисия Кристалина Георгиева в Сендай, Япония миналата седмица, където тя посети Третата световна конференция на ООН за намаляване на риска от бедствия. Все пак, през по-голямата част от миналата година Георгиева бе европейски комисар за сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи. През тази година обаче, в Европейската комисия, тя (Кр.Георгиева-бел.ред.) ръководи въпросите по бюджет и администрация. При това положение какви бяха бюджетните и административните причини Георгиева да бъде в Сендай, заедно с Христос Стилианидис, еврокомисарят по хуманитарна помощ? Освен факта, че тя е по-убедителен участник от него в дискусия за жените и облекчаването на последиците от бедствията. Със сигурност присъствието ѝ там няма нищо общо с "необявената й" кандидатура за поста на генерален секретар на ООН", коментира European voice.

От изданието цитират и представител на Европейската комисия, който е заявил, че "Георгиева е отишла в качеството си на един от "тримата световни защитници на намаляването на риска от бедствия", определена за такъв от ООН и че конференцията в Сендай е събитие, което се случва веднъж на 10 години".

"Говорителят добави, че политиките за намаляване на риска от бедствия имат важни бюджетни измерения, тъй като изследвания са показали, че всяко евро, инвестирано в намаляване на този риск, спестява между 4 и 7 евро, похарчени за реакция при кризи," завършва статията на European voice.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4396 |22.03.2015 Станишев: Левите кметове ще имат гръб за местните избори . 8| 4823 |22.03.2015 На юруш към урните в Сърница; опашки се вият . 3| 4660 |22.03.2015 Калфин: Ще осигурим работа на обезкуражените . 30| 4895 |22.03.2015 Швед и хърватка учиха БСП на изборни хватки за победа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads