Реклама / Ads
12| 5373 |07.10.2019 НОВИНИ

Евелина Славкова: Появата на ”Няма такава държава” на Слави е закъсняла

.
Евелина Славкова Източник: БГНЕС
„От едно 8-минутно клипче се опитваме да се ориентираме какво ще представлява тази политическа формация“. Това каза пред БНР политологът от изследователски център „Тренд“ Евелина Славкова в коментар за учредената на 5 октомври партия „Няма такава държава“ с лидер Слави Трифонов.
 

Според нея е изненадващо, че учредяването е протекло на закрито и без медии, тъй като от предаването си по телевизията Трифонов и сценаристите му ясно са прокламирали политическите си позиции.

 

„Вероятно това се дължи на факта, че формацията щеше да получи много въпроси от медиите. Тя буди много въпроси - кои ще са хората в нея“, предположи Славкова и посочи, че създаването на партията е било очаквано.

 

„Грешна е посоката за медийно затъмняване и липса на информация какво представлява този проект", коментира политоложката в предаването „Нещо повече“ по програма „Хоризонт“.

 

Според Славкова около думата „справедливост“ Слави Трифонов ще се опита да обедини електорат, който да гласува за неговата формация, а другата дума е „референдум“.

 

„Темите на референдума продължават да вълнуват Слави и неговия екип... От 2016-а до 2019-а година два от въпросите намериха своето решение и бяха поставени на политически дебат - задължителното гласуване и партийните субсидии. Третият въпрос - за мажоритарното избиране на различни кандидати, също сме имали. Тези три теми вече са загубили своята актуалност“, категорична бе Славкова.

 

По думите на Славкова появата на „Няма такава държава“ е много късна. Според нея тя е трябвало да се появи на предсрочните парламентарни избори през 2017 година, когато имаше усещане за ерозия на ГЕРБ, което създава възможност за поява на нови политически субекти. Тогава беше и самият референдум, организиран от Слави Трифонов и той беше на гребена на вълната, защото референдумът получи сериозна подкрепа.

Славкова изрази учудване, че сега се появява нова политическа формация, при положение че следващите парламентарни избори са чак през 2021 г. Според нея в следващите месеци ще получим отговор на въпроса защо формацията на Слави се появява точно сега.

 

Политоложката обясни, че сега, след обявяването на проекта му, най-точно може да бъде измерен потенциалът на Слави Трифонов в политиката. „Той вече излезе от ролята на шоумен и влезе в ролята на политик, която е различна“, завърши тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4302 |05.10.2019 Евелина Славкова: Поведението на Волен Сидеров не е инцидентно, стратегия е . 12| 7269 |17.09.2019 Евелина Славкова: Десните ще имат проблем и с Манолова, и с Фандъкова . 7| 5789 |22.04.2019 Евелина Славкова: Има ерозия при ГЕРБ . 7| 6967 |02.04.2019 Пламен Георгиев възмути хората с появата си на форум за етиката в администрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads