Реклама / Ads
1| 4211 |29.09.2022 НОВИНИ

Евгени Кънев: Снощният дебат много добре се вписва в логиката на нашето посткомунистическо реалити

.
Евгений Кънев
Снощният дебат много добре се вписва в логиката на нашето посткомунистическо реалити. Думата ми въобще не е за представянето на Кирил Петков. А как в напечени ситуации задкулисието става предкулисие.
 

Да почнем малко по-отдалеч.


Руската пропагандна школа е сред най-добрите в света, защото е от над 100 години.
Ключов похват е превантивно да обвиниш врага си, че е нещо или е смятал да направи нещо, което е същото, което си ти или смяташ ти да направиш. Тази тактика дойде чрез БКП и у нас и днес е просмукала манталитета на окопалия се деветосептемврийски елит на всяко властово ниво.


Каква е обявената кауза на ПП?


Че се борят срещу корупцията и за законност, за правила. Затова и задкулисието цели ПП и лично Петков точно по тази тема. Още от канадското гражданство, през комисионите от руския газ, та чак до снощния дебат.


Цънцарова толкова се вживя в спазването на някакви правила, че с отделеното време по темата и в началото, и в края на предаването стана главен герой на дебата, като направо замести купуването на гласове от напусналите студиото.


Не ме разбирайте погрешно - правилата трябва да се спазват. И първият нарушител е… БТВ, като вместо да спре - пуска Петков на дебат, на който спред техните правила той не трябва да бъде, за да му го натякват публично през 1/3 от времето на дебата. Особено отвратително беше в края напънът на Цънцарова да компрометира Петков окончателно с “информация”, че канил и други лидери на дебата - вместо да му благодари за нещо, което вдига рейтинга на БТВ. Какво общо има това със самия дебат и проблемите на България, заради които се организира?


За да видите по-добре абсурда, помислете си как Цънцарова казва на внезапно появилия се в студиото ББ - както много често е ставало в миналото:
“Г-н Борисов - вие защо не спазвате правилата?”


Което си е класически оксиморон за всеки мислещ човек. Да питаш човека, който разглоби институциите и стана сам върховен източник на правото в страната - защо е нарушил правилата.


Не, Цънцарова - в духа на пропилия ни руски манталитет - щеще да му бъде благодарна, че се е отзовал. Вместо да кара БТВ многократно да прекъсва програмата си, за да чуем поредния му словесен бъркоч от някоя джипка, строителен обект или селски двор.
Следващият ми пост - за същите практики в други сфери.

 

Евгени Кънев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 20157 |28.09.2022 Проф. Евгений Дайнов: Социологическите изследвания нищо не казват и подвеждат хората . 0| 2966 |28.09.2022 Евгений Кънев: Свидетели сме на изостряне на конфликта между Европа и Русия . 1| 3280 |17.09.2022 Евгений Кънев: Опитът за героизирането на ББ в ЕП е важна брънка от причините за липсата на доверие в ЕС . 0| 2954 |15.09.2022 Как да разпознаем „демократските“ ментета? Съветите на Евгений Кънев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads